Nickerie.Net, dinsdag 30 augustus 2016


Somohardjo neemt geen genoegen met verklaring CBvS

30/08/2016

PARAMARIBO - Voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, neemt geen genoegen met de verklaring van de governor van de Centrale Bank (CBvS) over de veiligheid van bankrekeningen van burgers. Volgens hem moet de minister van FinanciŽn hierop reageren, omdat de belastingdienst onder dit ministerie valt. Somohardjo heeft gezegd dat de belastingdienst vanaf begin september toegang zou hebben tot alle bankrekeningen. Dat meldt de partij deze week in een persbericht. CBvS weerspreekt de aantijgingen.

Voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul SomohardjoVoorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo

De PL-voorzitter haalt verschillende personen aan die tijdens NDP-regeringen in conflict zijn gekomen. Van Jules Sedney in 1983 tot Gillmore Hoefdraad bij regering Bouterse-I. "Sedney weigerde mee te werken aan een verdachte Colombiaanse lening van 50 miljoen US dollar, die mogelijk te maken had met drugs, en vluchtte naar Nederland." De opvolger van Sedney, Henk Goedschalk, keurde niet land daarna een lening van 200 miljoen US dollar met een dubieus karakter goed, meent de PL-voorzitter. "Ook onder Goedschalk als CBvS-president - wederom met de NDP aan de macht - ging het bergafwaarts."

Somohardjo verklaart tevens dat het tijdens de zittingsperiode van Hoefdraad als governor van de CBvS ook bergafwaarts ging met het land. "We bidden dat Gersie, de huidige president van de Centrale Bank, in staat zal zijn om een commando van de NDP-regering niet uit te voeren, wanneer deze funest zal blijken te zijn voor de economie van het land", aldus de politicus.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 30-08-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics