Nickerie.Net, zaterdag 03 september 2016


Jogi: president Venetiaan heeft dit land met respect en kundigheid geleid

“De regering is de regie kwijt. De ontevredenheid is aan het groeien in de gemeenschap. Het dokbeleid is niet meer onder controle te houden, waardoor de problemen die er zijn met de dag groter worden.” Dat zegt VHP-assembleelid Mahinder Jogi aan Suriname Herald. Indien er geen verandering komt in de uitvoering vreest Jogi voor het ergste. De VHP’er zegt dat het volk het op gegeven moment niet meer aan gaat kunnen. En dan gaat de regering volgens hem de poppen aan het dansen zien. “Het volk heeft het bijzonder moeilijk en dat moet de regering ook erkennen.”

Tot op dit moment is het volgens de volksvertegenwoordiger niet duidelijk wat er gedaan gaat worden om de situatie in het land aan te pakken. “Er gebeurt letterlijk niets en niets om een verbetering te brengen in de situatie.” Volgens Jogi hoefden we niet met zoveel problemen te zitten als president Bouterse naar groepen in de samenleving had geluisterd. Verspilling en corruptie hebben volgens Jogi de boventoon gevoerd en dit alles heeft het volk de das omgedaan.

De parlementariër zegt dat het vandaag de dag anders had kunnen aflopen. Door niet verantwoord om te gaan met de reserves, is het land nu skeer geworden. Jogi: “Ik wil geen verwijt maken aan de huidige machthebbers, maar ik ga u zeggen dat president Ronald Venetiaan dit land met respect en met zijn kundigheid heeft geleid. We hadden sterke reserves en een stabiele SRD. Venetiaan heeft dat in de afgelopen jaren bewezen”, aldus Jogi.

Hij zegt dat er vandaag de dag geen geloof is in het beleid, omdat de regering meer uitgeeft dan wat er verdient wordt. Jogi zegt uit te kijken naar wat er gaat gebeuren.

Op de vraag wat zijn bijdrage zal zijn aan het herstel van onze economie vindt Jogi dat de huidige regering niet met adviezen van anderen werkt. Als voorbeeld haalt hij aan de behandeling die oppositionele partijen in De Nationale Assemblee krijgen. Volgens hem wil de oppositie altijd een bijdrage leveren, maar krijgt daartoe nooit de gelegenheid. De regering roept op dat we het samen moeten doen, maar wanneer het daarop neerkomt, wil men dat niet”, aldus Jogi.

Raoul Abisoina

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DBS 01-09-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics