Nickerie.Net, Sunday 02 October 2016


Oppositie heeft geen geloof in jaarrede Bouterse

President Desi Bouterse heeft met zijn gisteren gehouden jaarrede de oppositie niet aan zijn zijde kunnen krijgen. Zij is niet enthousiast over de gepresenteerde plannen van het staatshoofd. Sommige leden van de oppositie vinden de plannen ongeloofwaardig en vragen zich af of de president serieus is. Volgens hen zijn de meest belangrijke onderwerpen niet behandeld door het staatshoofd.

President Bouterse tijdens zijn jaarrede. Foto: Suriname HeraldAssembleelid Edward Belfort (ABOP) zegt aan Suriname Herald dat de president niet duidelijk was in zijn jaarrede. Volgens hem probeert het staatshoofd tijd te rekken, omdat zijn aanhang veel minder is geworden. Met de aankondiging van de salarisverhogingen in 2017 voor ambtenaren en gepensioneerden probeert president Bouterse zand in de ogen van die groep te strooien volgens Belfort. “Waarom geeft hij niet aan hoeveel procent de verhoging zal zijn?,” vraagt de parlementariër zich af. “De verhoging kan ook tien Surinaamse dollar zijn,” merkte hij op. Het is volgens Belfort duidelijk dat de plannen van de regering niet goed uitgewerkt zijn. Volgens hem zullen de mooie woorden van president Bouterse het tij niet keren. Hij ziet graag dat de president nieuwe verkiezingen uitschrijft.

Assembleelid Gregory Rusland (NPS) is ook niet erg optimistisch over het betoog van het staatshoofd. Volgens hem moet er eerst verandering komen in de omstandigheden die gemaakt hebben dat het land nu in deze situatie verkeert. “Als je de omstandigheden niet verandert, kan je allerlei wenselijkheden uitspreken, maar dan gaat het niet gebeuren,” legde hij kort na de jaarrede uit aan journalisten.

Ook de assembleeleden Asiskumar Gajadin en Sheilendra Girjasing, beiden van de VHP, hebben geen positief woord over de presentatie van president Bouterse. Beide heren vinden de jaarrede ongeloofwaardig. Volgens Girjasing probeert Bouterse het volk steeds weer voor de gek te houden met zijn verhalen.

De assembleeleden zijn het allen over eens dat er drastische veranderingen moeten komen in het beleid dat gevoerd wordt door de huidige regering. Vooral de corruptie die gepleegd wordt, moet serieus aangepakt worden. Belfort blijft erbij dat Bouterse Suriname niet tot ontwikkenling kan brengen.

Jason Pinas

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Suriname Herald 24-09-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics