Nickerie.Net, Wednesday 12 October 2016


IMF: situatie in Suriname erger dan voorspeld

PARAMARIBO, 12 okt – De economie van Suriname is in hoog tempo aan het inkrimpen. Volgens Daniel Leigh, functionaris van het Internationaal Monetair Fonds, is de afname van de groei erger dan aanvankelijk werd gedacht. Eerder was een negatieve groei voorspeld van twee procent.

Maar nu blijkt er veel meer aan de hand en het IMF wil daar een ernstig gesprek over. “Een van de meest belangrijke zaken due wij recentelijk hebben gedaan is onze voorspelling voor 2016 aan te passen naar -7 procent. Dit gaat dus duidelijk onderdeel zijn van onze Artikel-4 besprekingen. Wat zijn de grootste barrières om op te heffen”, zegt Leigh tegenover de Ware Tijd. Het einde van de bauxietwinning wordt gezien als grote boosdoener.

Intussen maakt het IMF zich wel zorgen. Veel Surinamers raken hun baan kwijt als gevolg van de verslechterende toestand. “Daarom is het belangrijk dat er meer geld wordt vrijgemaakt voor sociale uitkeringen, zodat de mensen die het zwaarst getroffen zijn, worden geholpen. Er moeten hervormingen worden doorgevoerd, waarbij de breedste schouders de zwaarste lasten dragen. Dan pas zullen we licht zien aan het eind van de tunnel”, aldus Leigh.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / Waterkant 11-10-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics