Nickerie.Net, Tuesday 08 November 2016


Badrisein Sital: “Misiekaba dekt morserij af met morserij

 “Bokkesprongen maken door pijnlijke hoge druk”, zo typeert NDP’er Badrisein Sital de handelingen van fractieleider Andre Misiekaba. Het verbaast hem dat Misiekaba, die nog voordat hij tot de paarse partij toetrad, kerkvoorganger was, onlangs bij de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement zijn voorgangersrol dacht te vervullen door alles en iedereen te associëren aan corruptie. “Wie houdt wie voor de gek”, zegt Sital cynisch tegenover Dagblad Suriname.

Hij benadrukt dat Misiekaba toen al met zijn dweil een flinke schoonmaakbeurt moest houden binnen de paarse partij. Dat hij toen al flink gedweild en geboend moest hebben binnen de partij om de corruptie die binnenshuis heerst, weg te bannen. Maar dat heeft Misiekaba nagelaten te doen. “En nu dekt hij morserij af met morserij. Hij is zelf ook onderdeel van de morserij”, aldus Sital. Volgens Sital moet niet vergeten worden dat deze zelfde Misiekaba gedurende de vele verkiezingscampagnes die hij heeft opzitten dezelfde morsmakers binnen de NDP heeft gepromoot om aan de bak te blijven. Dat Misiekaba nu zijn keel uitschreeuwt dat er overal corruptie heerst, zonder dat hij een kijkje neemt binnenshuis, in zijn paarse huis, maakt dat zijn betrouwbaarheidsgraad helemaal ten onder gaat. Sital schroomt er niet voor om aan te halen dat de NDP de meest onbetrouwbare politieke partij is waar corruptie, diefstal en bedrog heel hoog staan aangeschreven. Vooral termen als moraal en ethiek zijn zoek binnen de partij. “Het is erger dan in een riool.” De hoofdmatador van de oplichterij zou niemand minder zijn dan de voorzitter van de partij himself, de president van het land, zegt Sital. Hij memoreert dat hij zijn schoenzolen heeft platgelopen om de corruptie binnen zijn eigen partij te bestrijden, totdat hij uiterst vermoeid en naar adem happend tot het besef kwam dat het onbegonnen werk is.

Sital is nog steeds lid van de NDP. Hij daagt de partij uit om hem te royeren vanwege zijn scherpzinnige kritiek naar de partij toe. “Bouterse moet twee keer geboren worden om dat te kunnen doen. Hij is een dictator. Laat hij mij wegsturen.” Sital heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de statuten van de partij en hij weet dan ook als geen ander dat het onmogelijk is om hem te weren uit de partij. Er is momenteel helemaal geen sprake van behoorlijk bestuur binnen de NDP. Het functioneren van het bestuur rammelt van alle kanten. Slechts een handjevol personen die de dictator adoreert, heeft het voor het zeggen binnen het paarse huis, zegt Sital. Deze kritische partijtopper van wie bekend is dat hij geen blad voor de mond neemt, wil verder ‘geen woorden vuil maken aan de schandalige wanorde en de vele wantoestanden binnen de NDP’.

Asha Gajadien-Bhagwat

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DBS 08-11-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics