Nickerie.Net, Saturday 26 November 2016


High level retraite regering voor aanpak kinderbescherming

Om de kwetsbare kinderen in Suriname te beschermen heeft de regering de afgelopen week een high level retraite gehouden. Dit zei de voorzitter van de presidentiële werkgroep ‘Kinder en Adolescenten’, Lilian Ferrier, in gesprek met Suriname Herald.

De aanwezigen tijdens deze retraite waren president Desi Bouterse, minsters en directeuren van de verschillende ministeries en de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons.

Volgens Ferrier moet de samenleving zoals de overheid de bescherming van kinderen, vooral de kwetsbare kinderen, goed ter hand nemen. “We moeten integraal werken als we het doel willen bereiken. Ik word te veel met kinderen geconfronteerd die door de mazen vallen en niet geholpen worden en dat kan niet,” geeft ze aan.

Resultaten retraite

Tijdens de retraite zijn er afspraken gemaakt door de verschillende ministeries te bundelen om de aanpak wat makkelijker te maken. “Alle ministeries hebben bij de eerste dag blijk gegeven van hun taakstelling om kinderen te beschermen,” aldus Ferrier. Op de tweede dag vond de onderlinge afstemming plaats; wie wat doet, hoe zaken aangepakt moeten worden en hoe de lijnen lopen om die ook gerealiseerd te krijgen, geeft zij verder aan.

Ze vindt het heel belangrijk dat het hoogste gezag en de hoofdverantwoordelijken van het beleid in Suriname begrijpen dat de bescherming van kinderen integraal aangepakt moet worden.

Jerrel Harderwijk

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / SME Herald 24-16-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics