Nickerie.Net, Monday 28 November 2016


Baidjoe uit Nickerie landelijk twa-twa kampioen Surinaamse Zangvogel Bond

Onder grote publieke belangstelling heeft de Surinaamse Zangvogel Bond (SZB) vanmorgen de finale wedstrijden van het Oktobertoernooi afgesloten. Aan dit toernooi hebben ruim 60 vogels meegedaan, gedurende 8 weken aan de zondagse wedstrijden op het Onafhankelijkheidsplein. Veel toeristen en andere belangstellenden waren getuige van deze wedstrijden die in de vroege ochtend aanvingen.

fotoDe winnaars: W. Amsterdam, D. Baidjoe en H. Boedjawan

Harry Boedjawan maakte met zijn 'Guru Dew' furore tijdens dit toernooi door de hoogste score (140 punten) bij de twatwa te behalen. De prestaties van Devieknandan Baidjoe uit Nickerie waren ook opvallend aangezien hij met (Goudstar) het kampioenschap bij de twa-twa wist te behalen. Volgens 2e secretaris SZB, Sjaam Sardjoe, is het de eerste keer dat Baidjoe (Nickerie) landelijk twa-twa kampioen is geworden.

De hoogste score bij de pikolet en rowti werden behaald door R. Dhanradj en Aroen Jaliemsing die een score van respectievelijk, 113 om 121 punten behaalden. De wedstrijdcommissie onder voorzitterschap van Iwan Playfair was belast met de organisatie van de wedstrijden in de categorieŽn bij de twa twa, pikolet en rowti.

OfficiŽle uitslagen Oktobertoernooi:

 

Twa-twa

Kampioen: Goudstar 100

Semikampioen: Black Eagle 50

Hoogste score: Srefidensi 140

 

Pikolet

Kampioen: Wanica (1) 62

Semikampioen: Brother 47

Hoogste score: Saramacca 113

 

Rowti

Kampioen: Mahonystar 66

Semikampioen: Cleviastar 3

Hoogste score: Mahonystar 121

Edgar van Genderen

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 27-11-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics