Nickerie.Net, donderdag 08 december 2016


Belfort: ‘Silos moet pedofiel op Juspol castreren’

Assembleelid Edward Belfort (Abop) vindt dat Justitieminister Jennifer van Dijk-Silos niet van de hoogste toren moet schreeuwen over het castreren van verdachte pedofielen, omdat een pedofiel zelf op het ministerie van Justitie en Politie werkzaam is. Volgens de politicus gaat het om een functionaris die heel dichtbij de minister zit. “Laat de minister eerst kijken op haar ministerie. Dichtbij haar is iemand die eerder op het Openbaar Ministerie (OM) werkte en vanwege vermeende handelingen met jeugdige arrestanten is ontheven. Ik stel voor dat zij deze man als eerst gaat castreren”, zegt Belfort aan Dagblad Suriname. Volgens de oud-Juspol-minister betaste deze ex-OM-topper jeugdige verdachten in zijn werkkamer.

De politicus zegt dat hij het verschrikkelijk vindt dat de ministers Robert Peneux (Minowc) en Jennifer van Dijk- Silos (Juspol) uitspraken hebben gedaan die niet behoren bij het ambt van bewindslieden. De politie heeft vorige week een deel van een pedofiele bende opgerold. “Men moet God dankbaar zijn dat ik geen minister Juspol ben. Anders waren ze al lang doodgeschoten!”, zei Peneux afgelopen maandag bij de opening van Meldpunt voor Kinderbescherming op Latour. “Ik wil ze castreren, zodat ze hun leven lang kijken naar iets wat er niet is, psychisch lijden en kapot gaan”, zei Van Dijk-Silos als tegenreactie op de uitspraak van haar collega. “Elke keer als deze twee ministers iets zeggen, is het verschrikkelijk. Je kunt niet zeggen dat je verdachten van pedofilie zal doodschieten of castreren. Wij leven in een rechtstaat waar de persoon pas na veroordeling door de rechter schuldig wordt bevonden. Mensen worden hiermee aangezet om eigen rechter te gaan spelen. De minister van Justitie en Politie als zogenaamde mensenrechtenactivist en topjurist moest beter hebben geweten alvorens zij haar mond heeft opengemaakt”, aldus Belfort.

‘Ik daag Peneux uit om niet-veroordeelde onderwijsgevenden te ontslaan’

Belfort daagt Peneux uit om één verdachte leerkracht te ontslaan. Het ontslag mag volgens hem pas als een vonnis van de rechter in kracht van gewijsde is gegaan. Kindermisbruik en kindermishandeling op scholen en onderwijsgevenden die zich niet voorbeeldig gedragen, zullen de komende tijd hard aangepakt worden. Dit naar aanleiding van de zaak waarin een pedofiele bende is opgerold, waarvan twee verdachten in het onderwijsveld zitten. Indien Peneux inderdaad zulke maatregelen treft, verwacht de Abop’er een regen aan rechtszaken tegen Minowc. Belfort voert aan dat Peneux als onderwijsminister te allen tijde erop moet toezien dat hij een goed voorbeeld is voor alle onderwijsgevenden, leerlingen en ouders. Volgens hem mag de bewindsman van geluk spreken, omdat hij in het buitenland staande voet voor dergelijke uitspraken zou worden ontslagen. “Jammer dat onze president deze man op zijn post laat, met alle nare gevolgen voor het onderwijs”, aldus de politicus.

‘President zegt: ach, neks no fout’

Belfort doet een beroep op president Desi Bouterse om eindelijk op te treden tegen deze twee bewindslieden, die het volgens hem te bont hebben gemaakt. “Echter uitgaande van de ‘neks-no-fout-gedachte’ van de NDP denk ik dat de president zegt: ‘ach, neks no fout’”, aldus Belfort. Volgens de oud-Juspol-minister willen Peneux en Van Dijk-Silos stoer doen. De Justitieminister is volgens Belfort niet zomaar een burger die haar emotie niet in bedwang kan houden. Zoveel steken laten vallen en vaker ‘domme uitlatingen’ doen, betekent volgens hem dat Van Dijk-Silos niet geschikt is voor dit werk. Vandaar dat hij de twee ministers waarschuwt dat zij met stoerdoenerij ook niets zullen bereiken op hun ministeries. Belfort blijft erbij dat elke verdachte het recht heeft op een eerlijk proces. “Het doodschieten en castreren van mensen is barbaars”, aldus Belfort.

Onder LGBT’s ook pedofielen

Belfort zegt dat de minister ook ermee rekening moet houden dat onder de Lesbian Gay Bisexual & Transgender (LGBT)-gemeenschap ook een groepje pedofielen zich schuilhoudt. Het is echter deze groep die volgens hem ook onbewust door de minister wordt ondersteund. Hij stelt daarom voor dat de bewindsvrouw beter hiernaar gaat kijken.

Liever investeren in Jeugdzaken

Volgens Belfort zou Van Dijk-Silos in plaats van het doen van ‘domme uitspraken’ en het openen van meldpunten, eerder kunnen investeren in het bemensen en inrichten van de afdeling Jeugdzaken. Hierdoor kan deze afdeling beter functioneren. “Overal in het land worden aangiftes op politiebureaus gedaan, waarna deze worden overgedragen aan gespecialiseerde afdelingen. Zo ook zaken van kindermisbruik. Investeer daarom in deze afdelingen, zodat zij beter kunnen werken”, aldus Belfort.

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DBS 08-12-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics