Nickerie.Net, vrijdag 16 december 2016


Pater Toon: ‘Ik sta honderd procent achter wat ik gezegd heb’

15/12/2016

PARAMARIBO - Pater Toon te Dorsthorst neemt geen woord terug van wat hij vorige week donderdag heeft gezegd tijdens de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de decembermoorden van 1982. Steve Meye, voorzitter van de Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten, reageerde getergd op de opmerkingen van Te Dorsthorst. “Het feit dat hij zo reageert, zegt meer iets over hem dan over mij”, zegt de pater tegen de Ware Tijd.

‘Ik sta honderd procent achter wat ik gezegd heb’Te Dorsthorst zei in de Alfonsiuskerk dat "de volle evangelie- en pinksterkerken nog zo vaak een nationale gebedsmanifestatie kunnen houden op het Onafhankelijkheidsplein, als de leiders bang zijn vóór en verzaken van de echte waarheid en Bijbelse gerechtigheid, dan zal het verder bergafwaarts blijven gaan met ons land Suriname. Daar helpt geen duizendmaal Alleluia Amen aan." Om te vervolgen: "Wij mogen ons niet laten verleiden door dubieuze profeten, die de Bijbel gebruiken om misstanden te legitimeren en ze de schijn van waarheid te geven."

Meye, met in zijn kielzog praeses Hesdey Zamuel van de Evangelische Broedergemeente, reageerde als door een wesp gestoken. Volgens hem heeft Te Dorsthorst met deze uitspraak de Volle Evangelie de oorlog verklaard. "Wij reageren niet op dit soort zieligheden. We zijn dit van Te Dorsthorst gewend. Hij is altijd tegen de Volle Evangelie en deze regeringsleiders geweest. We verwachten niets anders van deze pater. Hij denkt dat hij alles mag roepen omdat hij de Nederlandse nationaliteit heeft." Meye heeft de regering zelfs opgeroepen maatregelen tegen de pater te treffen.

rt daarop laconiek, maar ergert zich wel aan de aanval van Meye. Hij laat weten niet van plan te zijn om zijn woorden terug te nemen. "Ik blijf 100 procent achter datgene staan wat ik heb gezegd. Ik kan het ook bewijzen dat het zo is. En ik heb niemand beledigd. De heer Meye kan wel zeggen dat het niet waar is wat ik heb gezegd, maar hij komt met geen enkel argument om het te weerleggen."

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / dWT 15-12-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics