Nickerie.Net, donderdag 15 december 2016


VHP: We staan midden in uitzichtloze crisis

De VHP is gestart met een reeks van politieke bijeenkomsten. Op woensdag 14 december heeft de VHP te Weg naar Zee, op ressort niveau, een politieke bijeenkomst gehouden waarbij VHP – voorzitter Chan Santokhi en andere sprekers zijn ingegaan is op de ernstige crisis in het land.

Alven Roosveld legde in zijn toespraak de nadruk op het ontstaan van de nieuwe VHP waarvan hij met trots reeds 2 jaar lid is. “Wij moeten de hoop niet verliezen maar zeggen Sranan na dja mi de (Suriname hier ben ik) en ons blijven inzetten voor verandering van deze uitzichtloze situatie.”

Het RR – lid Roshnie Sietaram, recentelijk nog slachtoffer van een brute beroving hekelde het feit dat de criminaliteit aan het toenemen is terwijl er beloofd was dat wij zonder dievenijzer zouden kunnen slapen. Het heel gezin tot aan haar 2 – jarig dochtertje is getraumatiseerd.

Voorzitter Santokhi haalde fel uit naar de regering. Hij gaf aan dat op 12 augustus 2015 regering Bouterse/Adhin aantrad. Na 1,5 jaar regeren zien wij dat het land in een neerwaartse spiraal is terecht gekomen door wanbeleid, corruptie en slechtbestuur van de NDP regering. De samenleving ervaart een uitzichtloze situatie, zowel op landelijk als internationaal niveau.

De financiële en economische crisis is zeer ernstig, de economie functioneert niet meer naar behoren en de aanpassingen leveren veel ellende op voor de samenleving. De regering mist het vermogen en kennis om de oorzaken van de financieel- economische crisis bloot te leggen waardoor de economie in een neerwaartse spiraal is terecht gekomen.

Suriname staat momenteel midden in een uitzichtloze crisis, een crisis die ons persoonlijke – en maatschappelijke leven dreigt te ontwrichten. Openbare financiën is volledig in de war, hoge inflatie, economische stilstand; hoge koers, grote schulden; de productie ligt vrijwel stil, export gaat moeizaam en de deviezenschaarste is niet bevorderlijk voor ondernemerschap.

De gevolgen van de crisis zijn zeer ernstig. We hebben een onzekere samenleving, die in angst leeft. Er heerst overlevingsvrees in de samenleving. De werkloosheid is jarenlang niet zo hoog geweest en veel mensen hebben schulden. De schulden kunnen niet betaald worden.

Hebben de mensen straks nog banen, kunnen onze kinderen nog naar een vervolgopleiding en hoe staat het met onze hypotheken en pensioenen? We hebben nu een versnipperde samenleving, onze staatsfinanciën zijn verkwanseld, toename van onveiligheid, toename van woningnood, de corruptie viert nog steeds hoogtij en beleid ligt vrijwel stil. Er is de afgelopen 6 jaren veel kapot gemaakt, aldus Santokhi.

Op vrijdag 16 december wordt wederom een politieke bijeenkomst gehouden te Welgedacht A (Shanti Bhawan). Alle bijeenkomsten zijn toegankelijk voor eenieder, meldt de VHP mediacommissie.(GFC)

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / GFC 15-12-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics