Nickerie.Net, vrijdag 16 december 2016


Jogi: “Adhin wordt als aas gebruikt door NDP en Bouterse”

“De vicepresident is ergens tussen wal en schip. Hij wordt bij het hengelen slechts als aas door de NDP en de president gebruikt. Als het hen goed uitkomt, is de vicepresident aan de haak”, zegt assembleelid Mahinder Jogi (VHP) aan Dagblad Suriname. President Desi Bouterse heeft over de relatiegeschenken van SRD 1.050.000 voor leden van de regering gesproken met vicepresident Ashwin Adhin. Uit dat onderhoud is naar voren gekomen dat de geschenken besteed moeten worden aan sociale instellingen.

Sinds het bekend is geworden dat de Raad van Ministers (RvM) heeft besloten dat de relatiegeschenken worden opgevoerd van SRD 30.000 naar SRD 50.000 voor ministers, SRD 75.000 voor de vp en SRD 125.000 voor de president, is flink kritiek hierop geleverd. Jogi, die samen met overige oppositieparlementariërs een brief naar het staatshoofd heeft geschreven, voert aan dat Adhin met deze actie van het staatshoofd wel op de vingers is getikt voor het misbruiken van zijn bevoegdheden in de RvM. “Het is typisch Bouterse. Hij is weer de held en reddende engel die een onbehoorlijk besluit van zijn eigen regering terugdraait. Nu geeft hij de vp de schuld voor de missive. Het is weer de mentaliteit van: ‘Ik ben nooit fout’”, aldus Jogi. De actie van het staatshoofd geeft volgens de VHP’er duidelijk aan dat de regering ‘eilandjesbeleid’ voert, waar het beleid totaal onsamenhangend is. Zo is de president volgens hem bezig met zijn eigen zaken, terwijl de vp, ministers en raadsadviseurs doen wat zij willen. “Als iets verkeerd gaat, worden de kleine visjes opgeofferd”, aldus Jogi.

Welke sociale instellingen?

De actie van de president toont volgens Jogi aan dat de oppositie wel degelijk succes heeft gehad om de regering op andere gedachten te brengen. Echter wil hij wel weten aan welke sociale instellingen en op basis van welke criteria de gelden zullen worden besteed. Bovendien is het volgens hem belangrijk te weten wie de beslissing hiertoe zal nemen. “Uiteindelijk gaat het om schaarse middelen van de samenleving, waar elk dubbeltje tien keer moet worden omgedraaid, voordat dit wordt uitgegeven”, aldus Jogi. De parlementariër benadrukt dat de regering hiermee ook aangeeft dat zij een foutieve beslissing heeft genomen. “Ik hoop dat de president in de toekomst verder luistert naar de oppositie, omdat wij geen vijand zijn. Dankzij de oppositie zijn zij bekeerd”, aldus Jogi.

FR

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / DBS 16-12-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics