Nickerie.Net, maandag 26 december 2016


Jogi bezorgd over geheimzinnige houding minister Hoefdraad

De lening van 115,882 miljoen Amerikaanse dollar die de regering ten behoeve van Telesur wil sluiten met de Export-Import Bank van China (Exim Bank) wordt aanstaande woensdag behandeld. Om te voorkomen dat het obligoplafond wordt overschreden, moet het parlement de lening eerst goedkeuren zoals de wet voorschrijft en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën de machtiging geven om verder te gaan met deze lening.

In gesprek met Suriname Herald vraagt assembleelid Mahinder Jogi (VHP) zich af waarom minister Hoefdraad zo geheimzinnig bezig is. De parlementariër vindt dat er misbruik wordt gemaakt van de machtigingswet. “Hij kon in dezelfde machtigingswet van de vorige keer beide leningen opnemen en uitleggen waarvoor ze bestemd zijn,” merkt hij verder op. Deze houding geeft aan dat de regering niet transparant bezig is.

Jogi zegt overtuigd te zijn dat het leningenplafond intussen overschreden is. Hij concludeert daarnaast dat de wet op de staatsschuld niet op de juiste manier wordt toegepast door de regering. “Het kan nooit de bedoeling zijn van de wetgever om steeds te komen naar het parlement met een machtigingswet en daarom praat de wetgever in Artikel 3 lid 5 over een incidentele voorziening en dat wil niet zeggen ala wiki i mus kong na parlement met een machtiging voor een lening,” aldus Jogi. Hij vermoedt dat de regering binnenkort weer komt naar het parlement voor een machtiging van 30 miljoen Amerikaanse dollar waarmee Hoefdraad bezig is geweest in Saoedi-Arabië.

Het assembleelid zegt dat de geest van de wet is om de samenleving te beschermen. Echter, dat gebeurt niet momenteel.

Jason Pinas

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / SR Herald 25-12-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2016. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics