Nickerie.Net, zondag 01 januari 2017


Nickerie houdt voor de 10e keer pagara estafette

De pagara-estafette in Nickerie heeft iets minder bezoekers getrokken dan in 2015. Toen waren er ongeveer 5500 personen afgekomen op het festijn. Er waren dit keer ongeveer 4500 mensen op de been. De festiviteiten rond de jaarafsluiting zijn een groot succes geworden, de traditionele pagara estafette is voorlopig niet weg te denken.

Het is de commissie gelukt om 800 meters aan pagara's af te schieten. Commissielid Hanisha Jairam zegt dat het bedrijfsleven en de individuele personen flink hebben gedoneerd. De commissie is trots op de Nickeriaanse samenleving, die de jaarafsluitng tot een succes heeft gemaakt. De pagara-estafette is van het jaar anders gehouden worden, het is niet meer door de straten van het binnenstad gehouden. De commissie heeft gekozen om het veiliger te houden, er is geschoten rondom het Brassa- en Volksplein.

De mensen zijn niet uitgesproken over de estafette, die ongeveer 50 minuten heeft geduurd. Volgens Kenneth, heeft hij genoten, velen hebben kleine filmpjes kunnen maken met hun mobiel, terwijl de pagara's werden afgeschoten. "Het is precies waarvoor wij naar Nieuw Nickerie zijn gekomen. Ik heb genoten, zegt een enthousiaste bezoeker, die vanuit Henarpolder in Nieuw Nickerie aanwezig was om de pagara-estafette mee te maken. Zeker een tiental Guyanezen zijn speciaal afgereisd om de pagara estafette mee te maken in Nickerie. Omstreeks 19.00u is Diamonds 2000 gestart met hun optreden op het Volksplein. Van 22.00 23.00 uur zal er een vuurwerkshow zijn.

foto

foto

 

Bron/Copyright:
Nickerie.Net / NSS 31-12-2016

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2017. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics