Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Cubase-cursus van start in Nickerie

door Beta Debidien

Foto: Enkele jeugdigen zijn bezig te oefenen tijdens de gitaarlessen in een van de leslokalen van de Bueno Bibaz Muloschool te Nieuw Nickerie.-.NIEUW NICKERIE — De Stichting ICMEN is in het afgelopen weekeinde in het district Nickerie van start gegaan met een Cubase-computercursus voor het maken van muziek op de computer. Voorzitter Radha Ramjattan van de stichting vertelt dat gebleken is dat de jeugd en wat oudere zangers in Nickerie graag op een backing track (opgenomen begeleiding) zingen en dat er een aantal mensen in Nickerie zijn die een Cubase-programma op hun computer hebben, maar er niet mee weten om te gaan. Dat is voor haar de prikkel geweest om deze cursus in de komende dagen te gaan onderwijzen in het district.

De stichting begon ongeveer een jaar terug met de voorbereidingen van deze cursus. Er zijn toen enkele projecten ingediend bij de Inter-American Development Bank (IDB) en de Unesco. Met de middelen van de IDB heeft de stichting computers, hard- en software aangeschaft en met het geld van de Unesco zijn de lopende kosten betaald. De cursus zal vier dagen duren en wordt verzorgd door Harikapoor Radjaram uit Paramaribo.

Vorig jaar werd een aanvang gemaakt met een keyboard en een gitaarcursus waaraan veel jeugdigen deelnamen. Deze trainingen lopen goed en in de maand april zal de stichting een presentatie organiseren voor de IDB, waarbij het eerste deel van de training dat gefinancierd is geworden door de donoren, afgesloten zal worden. Ramjattan wil in de toekomst een eigen onderdak hebben voor de stichting waardoor het verplaatsen van instrumenten van de ene naar de andere lokatie niet meer nodig zal zijn.

De Stichting ICMEN is officieel in op 2 februari 2000 geformeerd en startte in dat zelfde jaar met het geven van lessen aan jongeren en ouderen in Nickerie. De activiteiten worden niet bepaald door het bestuur, maar de gemeenschap geeft zelf aan wat ze wil. Het hoofddoel is om muziek te verzorgen in Nickerie aan mensen vanaf het tiende jaar. Er zijn ook andere afgeleide doelen waarmee de jeugd bezig gehouden wordt. Door het verzorgen van muzieklessen worden de kinderen van de straten gehouden en de stichting wil een wakend oog houden opdat de jongeren niet op het verkeerde pad belanden.

De studenten zijn blij met de gitaar- en keyboardlessen die in het district verzorgd worden. Het is gewoon een bezigheid om tot rust te komen, zegt een van de studenten. Door het afronden van de hele studie kunnen de studenten in de toekomst geld verdienen, wat ook een van de doelen is van de stichting. Dit zal op de lange termijn de armoede in het land helpen bestrijden, aldus Ramjattan.

Bron:  DWT, 5-2-2004

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics