Nickerie, Tuesday 18 May 2004

Zaalvoetbal: Zaalvoetbalarbiter pakt speler hardhandig aan

Voetbal: Grote winst voor Pechaan

NIEUW-NICKERIE —Bij de Nickerie Zaalvoetbalbond (NZVB) heeft zich in de laatste minuten van de hoofdklasse-beslissingswedstrijd tussen Vikings en Prakash een incident voorgedaan waarbij arbiter Samuel Austen zich naar verluidt heeft laten gaan. De arbiter zou naar zeggen van het bestuur van Prakash de speler Diwesh Badloe van achteren hebben gepakt en gesmeten tegen de grond. Deze handeling van de arbiter wordt behalve door Prakash ook door de ouders van Badloe afgekeurd en ze vragen zich af welke richting de zaalvoetbalsport in het district Nickerie opgaat. De ouders hebben aangifte gedaan bij de politie en de zaak is in onderzoek.

Bondsvoorzitter Gilliano Snip om een reactie gevraagd, zegt dat het om een beladen wedstrijd ging. Op het spel stond namelijk een plaats in de finale. Volgens hem raakte Prakash in een korte tijd achter en "dat heeft misschien voor wrevel gezorgd". Volgens de voorzitter, die zelf coach is van Vikings, keek Badloe eerder in de wedstrijd aan tegen een gele kaart. Op een gegeven moment zou Badloe zich niet willen neerleggen bij een beslissing van de arbiter waarbij hij de bal tegen de vloer stuitte en daarvoor zijn tweede gele kaart moest krijgen. Toen de arbiter naar zijn kaart trok, rende Badloe naar hem toe, maar wat daarna gebeurde ging voorbij aan het oog van de voorzitter. Wel zag hij Badloe van de vloer opstaan. "Ik weet niet precies wat zich verder heeft afgespeeld", aldus Snip.

De NZVB zegt verder rapportage van Austen af te wachten. Heeft hij dat, dan zal de zaak voorgelegd worden aan de strafcommissie, die een oordeel zal moeten vellen. Herhaaldelijke pogingen een reactie te krijgen van Austen, in het dagelijks leven cipier, bleven vruchteloos.-.

Grote winst voor Pechaan

NIEUW-NICKERIE — Pechaan heeft in groep A van de hoofdklassecompetitie van de Nickerie Voetbalbond (NVB) met 7-2 gezegevierd over Bangun Santoso. Bij de rust leidde Pechaan al met 5-0. Al na acht minuten opende Monish Khedoe de score voor Pechaan. Rakesh Soekhan verdubbelde de stand in de veertiende minuut naar 2-0. Na goed voorbereidingswerk in de voorhoede kon Khedoe in de twintigste minuut zijn tweede doelpunt scoren en bracht de stand op 3-0. In deze helft hebben Parasnath Changoer (33') en Soekhan de stand verder helpen uitbouwen naar 5-0. Ondanks de grote achterstand probeerden de zeer jonge voetballers van Bangun Santoso in de tweede helft terug te komen, maar ze waren niet opgewassen tegen het ervaren Pechaan. Toch lukte het Ganavi Madijokromo na acht minuten spelen in deze helft de stand te verkleinen naar 1-5. Azadkhan Imrankhan en Khedoe, die zijn hattrick volmaakte, maakten er 7-1 van. Madijokromo zag kans in de laatste minuten ook zijn tweede doelpunt te scoren en daarmee de eindstand op 7-2 te bepalen.

In de eersteklasse was Eekta met 4-1 te sterk voor Jong DWS. Soeradj Jurawan, Prewish Manradj, Amrish Kanhai en Vishal Badrie waren de doelpuntenmakers bij Eekta, terwijl Mahadew Mohan de eer van Jong DWS redde.-.

Bron:  de Ware Tijd, 6-2-2004