Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


ICMEN verzorgt digitale muziektraining in Nickerie

Danny Jibodh

Paramaribo - Nadat de muziekbehoefte gepeild was heeft de Stichting ICMEN het initiatief genomen om de muziekminnende gemeenschap van Nickerie een unieke training aan te bieden. Tijdens deze training welke wordt verzorgd door Harrykapoor Rajaram uit Paramaribo, wordt de cursist de vaardigheden aangeleerd.

Foto: In beeld muzikant en trainer Harrykapoor Rajaram in een der les lokalen van de R.G.Bueno Bibazschool. Hij reist speciaal vanuit Paramaribo af naar Nickerie om de 12 cursisten de stof bij te brengen.

Radha Ramjattan, voorzitter van ICMEN, deelde DBS verder mede dat het zingen met een backing track niet iets nieuws is.Deze training wordt met een speciale software gedaan, genaamd Cubase. Zij vertelde dat in Nickerie een heleboel mensen dit programma gewoon op hun pc hebben, maar niet weten hoe ermee om te gaan en ook niet weten wat je er allemaal mee kan bereiken als je het eenmaal goed beheerst. De productie van zo een backing track is geheel digitaal en van hoge studio kwaliteit verzekerde zij. Ramjattan zegt dat dit project echt als een unicum beschouwd mag worden en dat dit ook de eerste keer is dat zoiets in Nickerie wordt georganiseerd. Herhaling van deze cursus zal geheel afhangen van de belangstelling uit de gemeenschap. De Stichting vierde op 4 februari j.l. haar vierjarig bestaan en mag terugblikken op een heel goede periode in het district Nickerie. Een van de doelstellingen van deze Stichting is het ontwikkelen van de muziek- en zangtalent in Nickerie op kwalitatief hoog niveau. Op dit moment zijn er ook diverse muziektrainingen gaande te weten: keyboard, gitaar en een theoretisch gedeelte. Deze trainingen lopen volgens Ramjattan op schema en zullen in de maand april worden afgesloten met een speciaal optreden van de cursisten. De stichting beschikt ook over een muziekinventaris.In het verleden heeft de Stichting verschillende fundraisingactiviteiten georganiseerd om financiën te genereren voor uitbreiding.

Ook zijn twee projecten door respectievelijk de IDB en Unesco goedgekeurd. Laxminarain Doebay, ondervoorzitter van ICMEN, spreekt de hoop uit dat ouders hun kinderen veel meer stimuleren om aan muziek te doen en hen de gelegenheid geven om zich hierin te bekwamen.Hij is van mening dat muziek ook een goede bezigheid is voor het kind om tot rust te komen dan dat zij thuis worden gehouden en zich met andere activiteiten bezighouden welke niet bevorderlijk zijn voor hun verdere ontwikkeling.Het is een goede voedingsbron voor het kind om talenten naar voren te brengen. Ramjattan zegt verder dat er behoorlijk wat verborgen talenten in Nickerie rondlopen. De kosten van de trainingen worden deels gefinancierd door de donoren, terwijl er ook een eigen inbreng is vanuit de zijde van de cursisten. ICMEN werkt nauw samen met andere organisaties om zodoende steeds weer van gedachte te wisselen op het gebied van zang, dans en muziek. Ramjattan bedankt ook de gemeenschap voor de ondersteuning die zij steeds weer krijgen en dat zij ook hiermee beter gemotiveerd raken om verder te trekken. De komende tijden zal Nickerie zeker meer van zich laten horen op zang-, dans- en muziekgebied.

Bron: Dagblad Suriname, 7-2-2004  

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics