Verder:

Atlantic wint topper van PSV

West 2000 loopt over Spoednick

De talentvolle cricketer Rayen Meghoe wordt op de schouder gedragen door een Flamingo supporter. Meghoe maakte zondag voor de tweede keer dit seizoen een century.NIEUW-NICKERIE — Rayen Meghoe van Flamingo heeft voor de tweede keer in de competitie van de Cricketbond Nickerie een century score gemaakt. Hij kon daarmee echter niet verhinderen dat zijn club ten onderging.

De eerste keer dat Meghoe een century had, was in de openingswedstrijd van de CBN-competitie toen hij 124 runs maakte. Zondag liet hij in de wedstrijd tegen Jinah Boys opnieuw van zich spreken.

De wedstrijd werd absoluut een topper, die ook vele bezoekers trok. Jinah Boys moest winnen om alle kansen te behouden voor de titel van Nickerie, vandaar dat de wedstrijd een zeer spannende slotfase had. Jinah Boys ging eerst aan bat en noteerde een zeer hoge score van 243 in 40 overs voor het verlies van zes wickets. Jinah Boys’ Bramah Persaud was goed voor 98 runs.

Flamingo, dat niet zo’n beste start kende, herstelde zich, maar kwam in de slotfase enkele overs tekort om de wedstrijd in zijn voordeel te bepalen. In het begin leek het alsof Flamingo geen tegenstand zou bieden, maar door inzet van bepaalde spelers werd de score getild naar boven de 200 runs. In de veertigste overs noteerde Flamingo zelfs 229 runs voor het verlies van 9 wickets. Rayen Meghoe werd met zijn 105 runs de topscorer.

Gandhie won zaterdag van BICC in een wedstrijd die meer een administratief belang was. BICC, die eerst aan bat ging, kwam niet verder dan 105 runs in 25 overs. Voor Gandhie werd de zege in de negentiende over een feit.

De competitie wordt zondag officieel afgesloten met de wedstrijd tussen AmarShaktie en Jinah Boys. Beide verenigingen staan met negen punten uit drie wedstrijden op een gedeelde eerste plaats. De winnaar mag zich kampioen noemen. Amar Shaktie aast op de three-peat.--.

De snelle Robby Fräser van PSV gaat langs rechtervleugelverdediger Stevan Kumbangsilla van Atlantic. Deze aanval leverde niets op voor PSV.-NIEUW-NICKERIE — Atlantic heeft in groep A van de hoofdklassecompetitie van de Nickerie Voetbalbond (NVB) de topper tegen de Politie Sportvereniging (PSV) met 2-1 gewonnen. In de eerste helft kwamen beide verenigingen één keer tot scoren.

Uit een pass van Roy Soekhmangal opende Urfeo Kemble in de zevende minuut de score voor Atlantic. Na dertig minuten kwam PSV op gelijke hoogte. Een verrassend schot van Robby Fraser verdween via het lichaam van verdediger Gerold Bramah in het doel van Sergio Tjin A Ton.

Het werd een wedstrijd met evenveel kansen voor beide verenigingen. Bij PSV hebben de aanvallers in de tweede helft hun doel niet bereikt. Kriesnadath Mahabier bracht in de vijftigste minuut Atlantic op 2-1. Hierna probeerde Atlantic zijn opgebouwde voorsprong met man en macht te verdedigen, wat ook lukte. Atlantic blijft ongeslagen in groep B met de volle winst, vijftien punten uit vijf wedstrijden. Met de winst heeft de ploeg zich ook verzekerd van een plaats in de finale. PSV en Santos staan op een gedeelde tweede plaats met tien punten.

In groep A behaalde Jai Hind Nickerie een moeizame 3-2 overwinning op DWS. Bij de rust stond Jai Hind Nickerie met 0-1 achter door een doelpunt van Legiran Wongsonadi in de twaalfde minuut. Ronny Karso, die zich inmiddels weer aangemeld heeft bij Jai Hind Nickerie, trok in de 49ste minuut de stand gelijk, 1-1. Biswanath Bhondu bracht DWS in de 65ste minuut weer voorsprong, waarna Yves Tjokropawiro de stand daarna in evenwicht bracht. Karso toonde al in zijn eerste optreden de waardige aanvaller te zijn door het winnende doelpunt van Jai Hind Nickerie op zijn naam te brengen.

Eersteklasse uitslagen: Bintang Anjar - Jai Kisan 3-0 (0-0). Goals: Marven Oha, Soedirin Kartopawiro en Delano Idris; Remo - Spoednick 5-2 (2-2). Goals: Ismael Soeropawiro (auto-goal), Delano Kajuffa (driemaal) en Raul Veira (Remo), Giovanni Kadir (Spoednick/tweemaal).

De competitie wordt vandaag voortgezet met de wedstrijden Sidoredjo - Paradise (eersteklasse) en Prakash - Garuda (hoofdklasse).-.

NIEUW-NICKERIE — West 2000 had in zijn eigen veteranen 8-voetbalcompetitie in district Nickerie geen moeite met Spoednick, dat onder de voet werd gelopen. Na een 5-2 ruststand won West 2000 met 10-3. A. Windzak en L. Schenkers (elk driemaal), M. Austerlitz (tweemaal), U. Emanuelson en D. van de l’Isle namen de goals voor hun rekening. S. Amathardji (tweemaal) en S. Karijoredjo scoorden voor Spoednick.

Fourties had het aanzienlijk moeilijker tegen hekkensluiter Pertjajah Luhur, dat het been stijf hield. Het werd slechts een magere 1-0 winst voor Fourties, door een goal van A. Braafheid in de eerste helft.

Sidoredjo versus Sportivo werd met toestemming van de competitieleiding uitgesteld, nadat beide ploegen eerder in onderling overleg zulks overeenkwamen. Sportivo deed het verzoek, omdat het team elders verplichtingen had.

Voor zondag staan op schema: Sidoredjo - Pertjajah Luhur, Spoednick - Fourties en Interbanken - VOP.

Bron:  de Ware Tijd, 10-2-2004