Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


BVPOW herstelt relatie met sectiehoofd OW Nickerie

Beta Debidien

Ramini Amathardji Slamet 26 jaar in dienst bij OW ontvangt uit handen van sectiehoofd Haricharan Chotoe haar beschikking.NIEUW NICKERIE — Voorzitter Bisnoepersad Dalloesingh van de Bond van Personeel Openbare Werken (BVPOW) heeft namens de leden zijn verontschuldigingen aangeboden aan sectiehoofd Haricharan Chotoe van het Ministerie van Openbare Werken (OW), afdeling Nickerie.

De bond heeft bij monde van Dalloesingh eind vorig jaar tijdens een algemene ledenvergadering gedreigd de samenwerking met Chotoe te zullen opzeggen, omdat het sectiehoofd zijn invloed niet gewend zou hebben om bij het Ministerie van OW de bevorderingen van 51 ambtenaren los te krijgen. De bond was genoodzaakt toen, zich te beraden over de kwestie, waarbij ook de hulp van de parlementariër, tevens vast commissielid van het Ministerie van OW, Ramlal Mahabier ingeroepen werd. Op verzoek van Mahabier werd het beraad opgeheven. Hij deelde daarbij mee werk te zullen verzetten om de bevorderingen van de arbeiders bij het ministerie los te krijgen.

Enkele jaren terug zijn de ambtenaren voorgedragen om bevorderd te worden tot een hogere schaal. Volgens Dalloesingh bleek dat niemand zich ermee wilde bemoeien en dat de stukken ergens op het hoofdkantoor in Paramaribo bleven steken, waardoor de bond op een gegeven moment genoodzaakt was acties te ondernemen. Hieraan heeft het ministerie gehoor gegeven en in een eerder stadium 26 personen zijn bevorderd. De stukken van het resterende deel zouden eind januari van dit jaar af moeten zijn, zei minister Dewanand Balessar van OW tegen Mahabier. Bij de overhandiging van de bevorderingen aan de resterende ambtenaren, zei bondsvoorzitter Dalloesingh zelf ingezien te hebben dat de fout niet bij de sectiehoofd lag, maar bij enkele tussenpersonen op het hoofdkantoor in Paramaribo. Dalloesingh is bijzonder blij dat ook de resterende bevorderingen deze week nog uitgereikt zijn. In deze groep zitten ook enkele ambtenaren die binnenkort met pensioen gaan.

 

Bron: de Ware Tijd, 13-02-2004  

Nickerie.net

terug naar het nieuwsoverzicht

 

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics