Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Journalisten Kring Nickerie opgericht


Gistermiddag 2 maart 2004. hebben de in Nickerie opererende journalisten tijdens een meeting besloten zich te bundelen in de Journalisten Kring van Nickerie (JKN). Volgens de initiatiefnemers was het nodig te komen tot deze bundeling, teneinde samenwerking op gang te brengen. Gebleken is dat het aantal mediabedrijven in het district Nickerie de laatste jaren enorm is toegenomen.

Niet zo lang geleden is Ishara Televisie van start gegaan met proefuitzendingen en ook het mediabedrijf van de heer H.D. Soekhoe zal binnenkort van start gaan met uitzendingen. Daarnaast zijn vrijwel alle Surinaamse kranten vertegenwoordigd door correspondenten, die als volwaardige journalisten worden ingezet.

Alle op de vergadering aanwezige nieuwsvergaarders waren van mening dat er vele kansen gemist worden, omdat zij niet gebundeld zijn. Zo zou men veel meer dan nu het geval is, gestructureerd willen deelnemen aan trainingen, teneinde verbetering aan te brengen in hun werk. De mediawerkers benadrukten tijdens de meeting zich te zullen blijven inzetten om het nieuws naar de gemeenschap te brengen. Mede vanwege het feit dat in de naaste toekomst meerdere al dan niet ervaren mediawerkers zullen worden ingezet om nieuws te vergaren, is het van belang dat scholing van deze werkers plaatsvindt.

Er is besloten een drie man tellend bestuur te installeren voor de JKN onder voorzitterschap van Richenel Small. Het bestuur bestaat verder uit Ignacio Tjin A Tak (secretaris) en Danny Jibodh (penningmeester). Als eerste taak heeft dit bestuur op zich genomen te zorgen voor aansluiting bij de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) en uit te kijken naar trainingen voor de leden. Besloten is om op de eerstvolgende vergadering te praten over contributie om bepaalde kosten te bestrijden, waarbij niet is uitgesloten dat ook aan de mediabedrijven gevraagd zal worden regelmatig een bijdrage te leveren.

Bron:
Richenel Small, JKN , 03-03 -2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics