Nickerie, Tuesday 18 May 2004

West 2000 rekent in een helft af met Douane & Friends

NIEUW-NICKERIE — West 2000 heeft in zijn eigen veteranen 8-voetbalcompetitie in district Nickerie in één helft afgerekend met Douane & Friends. Goals van Victor Leung Lo Hing, U. Emanuelson en A. Windzak in de eerste helft, waren voldoende voor de 3-1 zege op Douane & Friends. De tegentreffer kwam van S. Sahit.

Fourties boekte een 4-2 overwinning op VOP, een wedstrijd waarbij alle goals voor de rust gescoord werden. R. Liliënthal, G. Boldewijn, S. Stuart en H. Soesman scoorden voor de winnaar en I. Martodikromo en H. Sussenbach voor de verliezer.

In een heel spannende ontmoeting wist Spoednick een gelijkspel (3-3) af te dwingen van koploper Sidoredjo, nadat het 2-2 was bij de rust. Voor Sidoredjo scoorden F. Jodiwongso, S. Klimin en R. Karijoredjo. Voor Spoednick vonden S. Djasmin, S. Dipoikromo en H. Karmin het net. Door deze uitslagen neemt West 2000 met één wedstrijd meer gespeeld de koppositie over van Sidoredjo, dat evenveel verliespunten (5) heeft. Voor zaterdag staat de inhaalwedstrijd tussen Sidoredjo en Sportivo op het schema.-

Jai Hind Nickerie sluit algemene ronde winnend af

NIEUW-NICKERIE — Jai Hind Nickerie heeft de algemene ronde van de hoofdklasse van de Nickerie Voetbalbond (NVB) afgesloten met een 5-1 winst op Garuda. Ondanks de zege is Jai Hind Nickerie, dat twaalf punten bijeen gevoetbald heeft, nog niet zeker van een plaats in de finaleronde. De ploeg is afhankelijk van de verrichtingen van Zeedijk dat tien punten heeft, maar nog twee wedstrijden voor de boeg heeft.

Tegen Garuda ging Jai Hind Nickerie de rust in met een 0-1 achterstand, nadat Romano Wonokarijo in de 33ste minuut scoorde voor Garuda. De tweede helft was een complete Jai Hind Nickerie aangelegenheid, waarbij ex-Garuda-speler Yves Tjokropawiro twee keer tegen zijn oude club scoorde. Ook Djoemadie Karso vond tweemaal het net. De andere goal kwam van Irving Chritchlow. Uit deze groep hebben Zwaluw (15 punten) en Robinhood (13) zich al geplaatst voor de finaleronde.

In de eersteklasse won Jai Kisan nipt van Naya Djotie. Het gouden doelpunt is in de 63ste minuut gemaakt door Dharmdew Lachman. Jai Kisan, dat zestien punten heeft, heeft zich door deze overwinning geplaatst voor de finaleronde. Bintang Anjar is met eveneens zestien punten zeker van een plaats in de finaleronde, terwijl Atlantic 2002 met dertien punten de grootste kanshebber is om zich als derde te plaatsen voor de finaleronde.