Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Bij opening pand Nickerie:

‘VCB blijft kredieten verstrekken voor financiering kleinschalige productie’

door Beta Debidien

Vice-president Jules Ajodhia en VCB-directeur Ramlakhan, rechts, onthullen het naambord van het nieuwe VCB-kantoorpand in Nickerie.-.NIEUW NICKERIE — De Volkscredietbank (VCB) zal zich blijven inzetten om kredieten te verstrekken – hetzij in de nationale munt of in vreemde valuta – om in het bijzonder de kleinschalige productie te financieren. Dit zei VCB-directeur Thakoerdien Ramlakhan vrijdag bij de opening van het nieuwe kantoorgebouw in Nickerie.

Volgens Ramlakhan is het noodzakelijk de productie op te voeren als men de economie gezond wil maken. Nickerie heeft bewezen te kunnen produceren, maar het district zal moeten uitkijken naar andere productiemogelijkheden dan rijst en bananen. Ramlakhan noemde als alternatieven de teelt van fruit en groenten.

De VCB-directeur liet zich in zijn toespraak positief uit over het economische beleid van de regering, die effectieve maatregelen heeft genomen om de zieke economie gezond en stabiel te maken. Als voorbeelden noemde hij: de stopzetting van de monetaire financiering, de krappe geldpolitiek van de monetaire autoriteiten en de nieuwe munt die Suriname internationaal een nieuw imago geeft en een nieuw perspectief op de toekomst. De effecten van het regeringsbeleid zijn nu al te merken en zullen over enige tijd nog duidelijker zijn, aldus Thakoerdien. Hij noemde ook opgestarte projecten die de productie ten goede komen, zoals het herstel van de infrastructuur, de nieuw aan te leggen transmissielijn van de Energiebedrijven Suriname en de reorganisatie en privatisering van de staatsbedrijven SML en Surland

Vice-president Jules Ajodhia, die de opening verrichtte, zei dat de VCB in de afgelopen jaren een belangrijke plaats heeft ingenomen in Nickerie en heeft voorzien in de kredietbehoefte van de "kleine man". Vanwege de steeds toenemende activiteiten en het vertrouwen dat de Nickeriaanse gemeenschap in het filiaal stelde, werd de behoefte gevoeld om een aan de tijd en omstandigheden aangepast kantoor op te zetten, waarin de dienstverlening van de VCB meer tot haar recht kan komen. De bank heeft zich steeds verder ontwikkeld en bewezen het vertrouwen van de Nickeriaanse gemeenschap ten volle waard te zijn. De regering heeft volgens de vice-president met voldoening kennis genomen van deze ontwikkeling, die niet alleen meegaat met de ontwikkeling van het district Nickerie, maar ook een "aanjaagfunctie" heeft in de ontwikkeling van dit district met zijn grote perspectieven voor de toekomst.

De VCB heeft op het terrein van het nieuwe kantoorpand ook een wandelpark en een speeltuin voor kinderen aangelegd. Hiermee wordt volgens vice-president Ajodhia ook bevestigd dat de bank haar wortels heeft in de vruchtbare Nickeriaanse grond en zich richt op de groei en toekomst van Nickerie en de Nickeriaanse gemeenschap. Vrijdag werden ook het wandelpark en de speelplaats officieel in gebruik genomen en aan de Nickeriaanse gemeenschap overgedragen.

Het nieuwe VCB- kantoorgebouw staat aan de G.G.Maynardstraat.

De Stichting Volkscredietbank werd door de overheid opgericht op 18 oktober 1948 om te voorzien in de kredietbehoefte van de ‘kleine man’. Bij de oprichting werd daarom ook een pandhuis door de bank gevestigd. De VCB begon op 21 april 1953 met het verstrekken van leningen in Nickerie en op 5 oktober 1958 werd in een eigen gebouw het Nickerie-filiaal geopend. De groei die de VCB sindsdien in Nickerie heeft gekend en het vertrouwen van de cliënten hebben de bank doen besluiten naar een geschiktere lokatie uit te kijken. De VCB is uitgegroeid tot een volwaardige algemene bank - heeft nu ook een afdeling buitenlands betalingsverkeer - en cliënten zijn zowel particulieren als middelgrote bedrijven. De oorspronkelijke doelgroep kan echter nog steeds bij de bank terecht. De VCB heeft nu vier filialen.

dWT foto/Beta Debidien

Bron:
,  08-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics