Nickerie, Tuesday 18 May 2004

Monsterzege voor Atlantic

NIEUW NICKERIE — Atlantic heeft in zijn laatste wedstrijd in groep A van de hoofdklassecompetitie van de Nickerie Voetbalbond (NVB) uitgehaald naar Bangun Santoso. Na een 5-0 voorsprong bij de rust werd een 8-0 overwinning behaald.

Bangun Santoso, dat merendeels uit jeugdspelers bestaat, was helemaal niet opgewassen tegen het sportief geweld van het nog steeds ongeslagen Atlantic. Bij de koploper was het vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk dat de ploeg erop uit was de eerste ronde zonder verlies af te sluiten. Al na vijf minuten opende Roger Leysner de score, waarna Dennis Mahabier (tweemaal), Rohan Agard en Randy Promes de ruststand op 5-0 bepaalden. Ook in de tweede helft was Atlantic heer en meester en werd dat tot uitdrukking gebracht in nog drie doelpunten. Die treffers kwamen op naam van Johan Gooding (tweemaal) en Leysner.

Atlantic heeft zich met de volle winst (21 punten) uit zeven wedstrijden al geplaatst voor de finaleronde. Het bestuur van Atlantic bekijkt alle mogelijkheden om het team met enkele nieuwe spelers te versterken, om als winnaar uit te komen in de finaleronde. Het doel is om de topsectie van de Surinaamse Voetbalbond te bereiken.

In deze poule heeft De Ster dertien punten, terwijl Santos en de Politie Sportvereniging (PSV) elk tien punten hebben. Deze drie verenigingen zullen strijd leveren voor de overige twee finaleplaatsen. De Ster heeft aan een gelijkspel tegen SDO voldoende om zich te plaatsen, terwijl Santos tegen het lastige Southline moet uitkomen en PSV in Pechaan ook een moeilijke tegenstander heeft.

In de eersteklasse vond de wedstrijd Jong DWS tegen Spoednick geen voortgang, omdat Jong DWS verstek liet gaan. Van competitieleider Robby Tjin A Ton wordt vernomen dat Jong DWS gestraft zal worden met een geldboete en drie punten in mindering zal krijgen.-.