Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


SCB-selectie laat goede indruk achter in Nickerie

Beta Debidien

Bondscoach Walter Brathwaithe legt de bondsselectie wat technische zaken uit.-.NIEUW-NICKERIE — De selectie van de Surinaamse Cricketbond (SCB) heeft in het weekend een oefenwedstrijd tegen een selectie van Nickerie in winst omgezet. De SCB-selectie bereidt zich voor op deelname aan de cricketkampioenschappen voor de Amerika’s die van 22 tot en met 28 maart gehouden worden in Panama City, Panama.

Nickerie won de toss en stuurde de SCB-selectie eerst om te batten. In de wedstrijd, die over 40 overs ging, liet de SCB-selectie een goede indruk achter. In 40 overs werden 270 runs gemaakt voor het verlies van slechts vier wickets.

Rayen Meghoe, één van de geselecteerde spelers uit het rijstdistrict, kwam tot 102 runs voor de bondsselectie. Hij werd echter uit de wedstrijd gehaald om andere spelers ook de gelegenheid te geven om te batten. De Nickeriaanse selectie kwam niet verder dan 126 runs in 33 overs all out.

Bondscoach Walter Brathwaithe blikt zeer tevreden terug op de oefenwedstrijd. "Er is getraind om de spelers wat basis- en tactische principes bij te brengen. Het zijn allemaal jongens die topcricket spelen in Suriname en hun best doen om het maximale te bereiken straks bij de cricketkampioenschappen van de Amerika’s", aldus Brathwaite. De regionale kampioenschappen dienen als kwalificatietoernooi voor de eindronde van de wereldkampioenschappen cricket. Slechts de kampioen van de Amerika’s zal zich plaatsen voor de WK die wordt georganiseerd door de International Cricket Council (ICC).

Brathwaite merkt op dat de spelers onderling goed met elkaar omgaan. "Ze begrijpen goed wat uitgelegd wordt. De onderlinge samenwerking is nodig om het maximale te halen in Panama City", zegt Brathwaithe. Hij geeft aan niet op de hoogte te zijn op welk niveau er in de regio gespeeld wordt. Toch denkt hij dat Suriname in staat geacht moet worden met dit team hoog te eindigen, hoewel de tegenstanders op een iets hoger niveau kunnen spelen. "Als we tactisch sterker zijn dan moeten we het toernooi winnen", zegt de bondscoach.

Vandaag wordt er in Paramaribo getraind, waarna komend weekend de trip gemaakt wordt naar Panama.

Bron:
,  10-3-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics