Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Vijftien gouden huwelijken in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Districtscommissaris ( dc) Hardeo Ramadhin van het district Nickerie heeft gisteren in zijn werkkamer vijftien echtparen gehuldigd in verband met hun vijftig jaar (gouden) huwelijk. In zijn korte toespraak zei de dc dat sinds zijn twee en een half jaar verblijf in Nickerie, hij voor het eerst zoveel echtparen in een keer heeft mogen huldigen. Volgens hem zijn de gehuldigden voorbeeldfiguren voor de Nickeriaanse samenleving.

Vooral de jeugd moet het goede voorbeeld van deze echtparen opvolgen, vindt de burgervader. Deze echtparen hebben tijden doorgebracht waarin geen sprake was van elektriciteit, leidingwater en vervoer. Er waren toen ook geen voorzieningen als kinderbijslag, AOV-uitkeringen en Sociale Zaken-kaarten voor vrije geneeskundige behandeling. Radio en televisie zijn in een latere stadium gekomen, maar desondanks zijn de mensen van toen erin geslaagd hun kinderen groot te brengen. De meeste van de kinderen van de ouders van toen bekleden nu hoge functies in de maatschappij, memoreerde de dc.

De echtparen die zijn gehuldigd zijn: Banwarie-Ramautar, Troenopawiro-Martodikromo, Fraser-Burke, Jibodh-Kisun, Mangroe Blauten, Darius-Kemble, Nagessar-Jamnapersad, Guptar-Baboelall, Kisoensingh-Jainarain, Girdharie-Ganpat, Asray-Alibux, Bipat-Soochit, Ramjas - Lie A Chit, Changur-Ramjiawan, Jairam-Sardjoe en Doolkadir-Matboelah. De dc feliciteerde hen namens de president van Suriname en overhandigde aan elk paar een enveloppe met inhoud.

Bron:
,  15-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics