Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Amattahir - Rowtie kampioen Nickerie

De winnaars van het Rojan ‘Pate’ Smiths rowtie-toernooi van de Zangvogelbond Nickerie: kampioen Jerry Amattahir (met zoontje), semi-kampioen Stanley Resodikromo, Winston Banai (derde), André Kasanpawiro (vierde) en Hendrik Karmin (hoogste score) met hun trofeeën.-.NIEUW NICKERIE — Jerry Amattahir is kampioen geworden van het Rojan ‘Pate’ Smiths rowtie-toernooi van de Zangvogelbond Nickerie. Aan dit toernooi deden 32 vogels mee. Amattahir won in de finale met 13-0 van Stanley Resodikromo. In de wedstrijd voor de bezetting van de derde plaats ging Winston Banai met 17-0 langs André Kasanpawiro.

Amattahir kreeg uit handen van Pate Smiths, naar wie het toernooi vernoemd is, behalve een eigendoms- ook een wisseltrofee. Hendrik Karmin kwam ook in aanmerking voor een trofee, omdat zijn rowtie de hoogste score (75 slagen) maakte.

De ZBN had op de finaledag ook eendaagse twa-twa wedstrijden wegens het verwachte aantal personen uit Paramaribo en Nederland. Er stonden vier wedstrijden geprogrammeerd, waarvan die tussen Mahinder Marapingopie uit Nederland en Rakesh Prahladsingh geen voortgang vond, omdat de Nederlander laat verscheen. Prahladsingh werd dus tot winnaar uitgeroepen. Hendrik Somoredjo tegen Dewied ‘Pee’ Baidjoe werd al na vier minuten beëindigd, omdat Somoredjo, die met 28-0 achterstond, het niet meer verantwoord vond zijn vogel langer te laten hangen. In de derde wedstrijd ging Richenel Small roemloos ten onder tegen Rubard Vrieze, die met 73-0 zegevierde. Derrich Fung Fen Chung won in de laatste ontmoeting makkelijk met 40-0 van Paul Tjon Sieuw.

ZBN-voorzitter Small reikte aan de winnaars van de vier twa-twa wedstrijden elk een plaquette uit. Marapingopie deed daarbij de toezegging dat hij het Juni toernooi 2004 voor twa-twa’s zal sponsoren. Hij zal vanuit Nederland de benodigde trofeeën opsturen naar de ZBN. Het zal niet de eerste keer zijn dat Marapingopie prijzen beschikbaar stelt.

Tijdens de prijsuitreiking maakte Small er gewag van dat er volgende maand bestuursverkiezingen gehouden zullen worden. Het huidig bestuur zit namelijk al twee jaar aan.

Bron:
,  17-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics