Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Finabank Nickerie viert eerste lustrum

door Beta Debidien

Filiaalhouder Bharet Jairam-.NIEUW NICKERIE — Het filiaal van de Finabank in het district Nickerie viert aanstaande vrijdag haar eerste lustrum. Deze dag zal op een gepaste manier gevierd worden met gasten uit Paramaribo.

Filiaalhouder Bharet Jairam vertelt dat op 26 maart 1999 door Jules Tjin Wong Joe, president-commissaris van de Finabank, officieel het startsein gegeven is aan haar bankactiviteiten in het district Nickerie. De bank werd ondergebracht in het gebouw van hotel Residence Inn. Jairam, die vanaf het begin de leiding heeft gehad bij de Finabank, vertelt dat de afdeling in Nickerie nog steeds groeit.

Er worden verschillende soorten kredieten verstrekt aan de Nickeriaanse gemeenschap. In de afgelopen vijf jaar heeft de bank een heel goeie relatie ontwikkeld met haar cliënten en de bank streeft ernaar het cliëntenbestand verder uit te bouwen, aldus de bankdirecteur. In dat kader wordt eraan gewerkt om meer personen kredieten te verstrekken. Een van de belangrijkste werkzaamheden van de bank in het rijstdistrict is het verstrekken van kredieten aan landbouwers, waardoor deze rijstboeren in staat zijn meer te produceren. De kredieten zijn verstrekt op een moment dat geen van de andere commerciële banken in het district in staat waren deze boeren te helpen, zegt Jairam. Door de actie van de Finabank hebben meer padieboeren zich daar aangemeld.

De boeren zijn momenteel bezig te oogsten. De eerste groep die zijn padiegelden reeds ontvangen heeft, heeft aan zijn verplichtingen voldaan en de schulden bij de Finabank afbetaald. Jairam merkte op dat hierdoor duidelijk veel boeren vertrouwd zijn geraakt met de Finabank. De filiaalhouder streeft ernaar om in de toekomst een eigen gebouw te hebben om de diensten aan te bieden. De bank heeft een pand aan de Achterstraat, maar de directie onderzoekt momenteel hoe de bank zich verder kan ontwikkelen in het district. In verband met het lustrumfeest zijn enkele activiteiten in elkaar gezet voor de gemeenschap. Vanmiddag beginnen de activiteiten met een inbel-programma via een plaatselijke radiostation, waarbij prijzen in de vorm van spaarboekjes met een inleg van SRD 25 te winnen zijn. De bank zal als sponsor optreden van een tennistoernooi voor de jeugd, dat het komende weekend gehouden zal worden en waaraan plaatselijke tennissers en tennissers uit Paramaribo zullen meedoen. De Finabank is tevens van plan een spaarboekje met een inleg van SRD100 te schenken aan iedere baby die op 26 maart geboren wordt in Nickerie.

Bron:
,  25-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics