Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Minister Balesar geeft opdracht tot staking bouwactiviteiten

door Beta Debidien

Minister Devanand Balesar sommeert Radjkoemar Ghazie onmiddellijk zijn bouwactiviteiten bij de monding van de Nickerierivier te staken. NIEUW NICKERIE — Minister Devanand Balesar van Openbare Werken (OW) heeft gisteren bij zijn oriëntatie bezoek aan de Zeedijk in het district Nickerie, de ondernemer Radjkoemar Ghazie opgedragen onmiddellijk zijn bouwactiviteiten bij de monding van de Nickerierivier te staken. De ondernemer is bezig naast de dijk op het plateau enkele gebouwen op te zetten, waardoor het geheel aantrekkelijker wordt voor de toeristen die geregeld het district bezoeken.

Volgens de bewindsman is Ghazie bezig, zonder een bouwvergunning afgegeven door het ministerie van Openbare Werken. De minister besloot tot deze actie over te gaan, nadat hem bij zijn aankomst in het district hierover gerapporteerd werd door de heer Haricharan Chotoe, sectiehoofd van het ministerie in Nickerie. "Het is niet de bedoeling dat men gaat bouwen op de Zeedijk," merkte Balesar op. "De dijk is opgezet ter bescherming van Nieuw Nickerie en alle mensen die daar wonen tegen het zeewater, en dat heeft ongeveer 37 miljoen Nederlandse Guldens gekost".

De ondernemer Ghazie heeft naar zijn zeggen de aanvraag voor het verkrijgen van het stuk terrein bij de monding van de rivier via de normale weg ingediend. Bij informatie bij de dienst der Domeinen in Paramaribo was hem gebleken dat op het advies van het ministerie van OW na, alle andere stukken in orde waren om in aanmerking te komen voor het terrein. In de hoop een gunstig advies van het ministerie van OW te zullen krijgen, besloot de ondernemer over te gaan tot het ontplooien van zijn bouwactiviteiten.

Desgevraagd zegt Ghazie inmiddels al meer dan tachtig miljoen gulden ( 80.000 Surinaamse dollar) geïnvesteerd te hebben in zijn project. Hij betreurt niet zozeer het verlies van zijn investering, maar wel het feit dat op deze manier het toerisme in Nickerie teniet wordt gedaan. Hij vindt dat het beleid van het ministerie eenduidig moet zijn. Hij wees ter verduidelijking naar de Hindoetempel, een snackbar van Subhaas Soekhoe en het crematieoord, die alle ook naast het plateau zijn opgezet. Ook andere gebouwen, waaronder Central Point in het centrum van Nieuw Nickerie, zijn zonder een bouwvergunning afgegeven door het ministerie van OW, opgezet op een kunstwerk, maar daar heeft het ministerie nooit van zich laten horen. Hij verwacht dat de minister ook tegen deze mensen maatregelen zal treffen.

Districtscommissaris Hardeo Ramadhin zegt in een reactie twee keer vergunning aan Ghazie verleend te hebben, om recreatieactiviteiten te ontplooien bij de riviermonding. Aangezien Ghazie nu een permanent karakter hieraan wil geven, heeft hij daarvoor een vergunning ingediend. De dc heeft samen met de andere instanties de zaak bekeken, en een advies uitgebracht. De burgervader benadrukte wel dat hij niet de persoon is die terreinen toewijst in het district; daartoe zijn andere instanties bevoegd.

Bron:
,  28-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics