Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Surinam Sky Farmers doet donaties aan sociale instellingen

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — In verband met het veertigste verjaardag van The Surinam Sky Farmers (TSSF) heeft de directie in samenwerking met de Raad van Commissarissen (RVC) van het bedrijf besloten enkele sociale instellingen in het westelijk deel van het land te gedenken. In opdracht van de directie heeft de familie Gummels in het district Nickerie het voorbereidingswerk gedaan om de instellingen voor te dragen voor de donatie.

Harold Tonch financieel directeur van het bedrijf zei bij de overhandiging van de cheque dat Sky Farmers het district Nickerie als oorsprong heeft waar de bedrijfsactiviteiten van Sky Farmers zijn begonnen. Door het schenken van de cheque ter waarde van elk 1000 Surinaamse aan twee instellingen in het district denkt Tonch dat het bedrijf iets terug doet voor Nickerie. De instellingen die in aanmerking zijn gekomen, zijn het kinderhuis Gaytrie en de Stichting voor gehandicapten in Nickerie. Tonch hoopt dat de donaties heel nuttig gebruikt zullen worden en ook dat de rijstsector in het district Nickerie weer tot bloei mag komen, waardoor TSSF weer goeie ontwikkelingen kan doormaken.

Het directieteam van de TSSF heeft onderweg naar Nickerie ook donaties gedaan aan het kinderhuis van de Stichting Nehemia te Ingi Kondre in het district Coronie. Deze stichting verzet volgens Tonch heel goed werk en biedt onderdak aan kinderen tussen 6 en 17 jaar. De stichting heeft ook 1000 Surinaamse dollar ontvangen. A. Lieveld die de dagelijkse leiding heeft van het kinderhuis heeft heel wat zaken naar voren gebracht. Volgens hem heeft het kinderhuis te kampen met electra- en waterproblemen. Van Lieveld vernam Tonch dat vaak genoeg hij samen met zijn vrouw hun salarissen moesten gebruiken om het hoofd boven water te houden. Lieveld sprak de hoop uit de geste nuttig te besteden. De TSSF heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid de polikliniek ‘Petronella’ op Wageningen een pakket bestaande uit medische attributen ten waarde van meer dan 1000 Surinaamse te schenken. Zowel voorzitter Anoepchand van het bestuur van het kinderhuis Gaytrie als Glenn Tjon Tjauw Liem van de Stichting voor gehandicapten in Nickerie bedankte voor de cheque die zij hebben gekregen. Er is ook gedoneerd aan het gezondheidscentrum in het district Saramacca.

Bron:
,  29-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics