Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Bureau FOB geopend:

Finabank introduceert krediet met lage rente

door Beta Debidien

Gedelegeerd commissaris Sonny Kertoidjojo in gesprek met president commissaris Jules Tjin Wong Joe van de Finabank tijdens een van de sportactiviteiten, die waren georganiseerd ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Finabank in Nickerie.-.NIEUW NICKERIE — De Finabank is van plan om met ingang van 1 april 2004 een nieuw budgetkrediet met een relatief lage rente van 16 procent te introduceren. Dit krediet is niet specifiek bedoeld voor de rijstsector, ook voor de rest van de agrarische sector zal de bank de mogelijkheden bekijken om de rentes aan te passen.

De Finabank wil hiermee de economie van het land stimuleren, dat zei gedelegeerd commissaris Sonny Kertoidjojo bij de viering van het eerste lustrum van het filiaal van de Finabank vrijdag in Nickerie. "Als de economie goed draait, zal het ook goed gaan met de banken", zei Kertoidjojo. De Finabank in het district wil – binnen de mogelijkheden – voorzien in een bepaalde behoefte. De Finabank heeft in de afgelopen vijf jaar een gestadige groei van het cliëntenbestand meegemaakt. Door een lichte teruggang van de economische situatie in het district Nickerie de laatste twee jaar, is er sprake geweest van een stagnatie in de groei. De Finabank heeft speciale seizoenkredieten ontwikkeld om de kleine ondernemers, in dit geval de rijstboeren, met dat geld te helpen padie te verbouwen.

"Het verlenen van service staat centraal bij de bank, vandaar dat de relatie met de cliënt heel belangrijk is", zegt Kertoidjojo. De directie probeert vanuit Paramaribo de stimulans te geven, maar als het om Nickerie gaat zal de gemeenschap zelf bepalen in welke richting de bank verder zal gaan. Volgens Kertoidjojo gaat bij de Finabank niet alleen om aanpassing van de rente, maar wordt er ook gekeken naar het totaalplaatje, omdat naarmate de economie stabiliseert, de bank in staat zal zijn positieve impulsen te geven aan de rijstsector. Er is daarvoor een wisselwerking nodig tussen de bank, de ondernemer en de overheid.

De directie is zeer optimistisch en verwacht dan ook een verdere groei van het filiaal in Nickerie. In dat verband kan worden vermeld, dat de bank in het belang van de verdere ontwikkeling van het district steeds werkt aan verbetering van de serviceverlening en het uitbouwen van het dienstenpakket. Er moet gewerkt worden aan een gezonde situatie om het district Nickerie op het niveau te brengen dat het in het verleden had. De bank heeft in overleg met de Wegenautoriteit en de districtscommissaris Hardeo Ramadhin van Nickerie besloten ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het filiaal in Nickerie de Soekramsinghstraat tot aan het Finabank kantoor, over een afstand van 11 kilometer, te voorzien van kattenogen en de klok ter hoogte van de dc-woning te vernieuwen.

Bron:
,  30-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics