Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Geen datum voor verharding weg naar Southdrain

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — "Het is voor mij als minister van Openbare Werken (OW) nog niet duidelijk wanneer de weg naar Southdrain verhard zal worden. De regering is al drie jaar bezig om fondsen vrij te krijgen bij de Europese Unie (EU) voor het asfalteren van de weg", zegt minister Dewanand Balesar van OW aan dWT. Het probleem is volgens de bewindsman dat de EU binnen het project steeds nieuwe condities stelt en de regering continu bezig is te voldoen aan deze eisen. Dit is een heel moeilijke job voor Suriname.

Recentelijk moest Suriname een milieustudie doen om dat geld vrij te krijgen. Na aan deze studie voldaan te hebben, heeft de EU de asfaltdikte aangehaald. In opdracht van de president heeft het Ministerie van OW ook daaraan voldaan, ondanks dat hij het oneens was met de voorgestelde asfaltdikte van 5 centimeter. OW is slechts akkoord gegaan om de asfaltwerkzaamheden in uitvoering te krijgen, vertelt Balesar. Hij heeft vernomen dat er nu weer nieuwe voorwaarden zijn gesteld aan de aanbesteding. De zaak is volgens hem nu in de afrondende fase.

Samen met de EU en het Ministerie van Planning en Ontwikkelingssamenwerking is OW bezig te bekijken hoe het project uitgevoerd kan worden. Balesar, vergezeld door zijn staf, was twee dagen in Nickerie. Hij heeft er verschillende projecten van zijn ministerie bezocht. OW heeft zo’n drie weken geleden het startsein gegeven voor het asfalteringsproject in Nickerie. De bewindsman zegt dat het project op schema is. Hij denkt het te kunnen afronden binnen de gestelde condities.

Ook de Nursery-sluis is aangedaan. De sluis wordt vervangen en daarmee is SRD 450.000 gemoeid. De nieuwe sluis moet zorgen voor de ontwatering van ongeveer 900 hectaren landbouwgrond in het Waterloogebied.

 

Bron:
,  30-03-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics