Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Stichting Perspectief wil sportcentrum opzetten Nickerie

door Beta Debidien

Voorzitter Gep Klijnsma van Stichting Perspectief overhandigt symbolisch een kopieermachine aan voorzitter Safiek Gowrie van Sport en Educatief Centrum Jai Hind.-.NIEUW NICKERIE — Stichting Perspectief uit Den Haag, Nederland, wil een sportcentrum schenken aan de gemeenschap van de Clarapolder in het district Nickerie. Het stichtingsbestuur, dat momenteel in het district vertoeft, bekijkt alle mogelijkheden om in samenwerking met Stichting Ocon uit de Clarapolder het centrum op te zetten aan de Gemaalweg.

Er zijn reeds plannen gemaakt, zegt Perspectief-voorzitter Gep Klijnsma desgevraagd aan dWT. Het bestuur heeft gesprekken gevoerd met verschillende organisaties om na te gaan hoe het ze kan ondersteunen in hun werk. Met districtscommissaris Hardeo Ramadhin van Nickerie is ook gesproken over het stuk terrein dat aangevraagd is door Ocon om het sportcentrum op te zetten. Tevens heeft het bestuur van Stichting Perspectief een beroep gedaan op minister Franco Demon van Natuurlijke Hulpbronnen om met spoed de stukken af te handelen zodat de werkzaamheden snel van start kunnen gaan in de Clarapolder.

Financiële middelen liggen klaar

De financiële middelen om het centrum op te zetten liggen klaar, zegt Klijnsma. Het bestuur zal deze week nog een samenwerkingsovereenkomst tekenen met Stichting Welzijn instituut Nickerie (WiN). De stichting heeft enkele projecten lopen in Nickerie. Vorige week heeft ze twaalf bedden geschonken aan het jeugdcellenhuis van de politie op Waldeck. In samenwerking met Stichting WiN zal het leer/werkproject voor ontspoorde jongeren uitgevoerd worden. Momenteel vindt ook een counseloropleiding plaats en er zal binnenkort het startsein gegeven worden voor de bouw van een tehuis voor gehandicapten in Nickerie. Afgelopen zaterdag is een van de projecten die gefinancierd is door Perspectief opgeleverd in Nickerie. In de Corantijnpolder heeft de Sport en Educatieve Vereniging Jai Hind inmiddels haar sportcentrum in gebruik genomen, het Sport en Educatief Centrum Jai Hind. Stichting Perspectief heeft 12.000 euro geschonken om dit centrum te renoveren en uit te breiden met meer ruimte voor de activiteiten van de vereniging. Het centrum is opgezet met een sportruimte, bibliotheek, speel-o-theek, computer en kantoorruimte en een multifunctionele ruimte voor vrouwen. Op 27 juli van het vorig jaar werd door parlementariër Kries Matai het startsein gegeven voor de renovatiewerkzaamheden. De stichting uit Den Haag zal ondersteuning blijven bieden aan die activiteiten die door verschillende organisaties uitgevoerd zullen worden in het district Nickerie.

 

Bron:
, 13-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics