Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


LVV wil investeerders voor slachthuis Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) wil dat particulieren participeren in de exploitatie van het slachthuis in Nickerie. Deze mededeling deed minister Geetapersad Gangaram Panday van LVV desgevraagd aan dWT.

De bewindsman, die afgelopen weekend een werkbezoek bracht aan het district, merkte op dat de veelteelt in Nickerie sterk verwaarloosd is. Hij zei deze slechte situatie reeds bij zijn aantreden als minister van LVV aangetroffen te hebben. Zijn ministerie werkt eraan om het slachthuis, evenals het Mini-Visserijcentrum te Zeedijk, weer op poten te krijgen, maar heeft daarvoor de steun nodig van degenen die gebruik zullen maken van de faciliteiten op beide lokaties.

De LVV-minister vindt dat in Nickerie een nieuw, modern slachthuis met alle faciliteiten opgezet moet worden. Het terrein van het oude, sterk verwaarloosde slachthuis langs de Nickerierivier te Voorland Waldeck loopt bij hoge waterstanden onder water.

Bij zijn werkbezoek aan het slachthuis een jaar geleden stelde de bewindsman voor om de mogelijkheden te bekijken het slachthuis samen met het Mini-Visserijcentrum te Zeedijk op één terrein onder te brengen . Het zou volgens hem kostenbesparend zijn om beide afdelingen op één lokatie te exploiteren. Maar er is een rapport uitgebracht door het ministerie, waaruit blijkt dat het exploiteren van een slachthuis en een visserijcentrum op één plek voor problemen zou zorgen en bovendien niet zou voldoen aan de gestelde internationale normen. Het plan werd toen van de tafel geveegd.

Om de zaken gescheiden te houden zijn grote investeringen nodig en die middelen heeft de overheid niet. Ongeveer zes maanden geleden heeft de bewindsman de gemeenschap van Nickerie via de plaatselijke media opgeroepen om samen met de overheid te investeren in het slachthuis, maar niemand heeft zich aangemeld. Voor het Mini-Visserijcentrum te Zeedijk hebben twee investeerders interesse getoond.

 

Bron:
,  20-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics