Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Schenking voor ziekenhuis Nickerie

door Beta Debidien

 Het hoofd van de verpleging, Yvonne Meyerhoven, neemt symbolisch een van de tv-toestellen in ontvangst uit handen van vrouwenarts dokter Otto de Greve.-. NW NICKERIE — Door de schenking van acht kleurentelevisietoestellen aan het Dr. Lachmipersad Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) is in deze ziekeninrichting een eind gekomen aan de situatie dat patiënten zelf een televisietoestel van huis moesten meebrengen, als ze van het gebeuren in en buiten Suriname op de hoogte wilden blijven. Deze schenking is afgelopen donderdag gedaan door vrouwenarts dokter Otto de Greve.

Voorzitter Otto Dewanchand van het Stichtingsbestuur van het SZN zegt dat alle tv-toestellen geplaatst zullen worden op de verschillende afdelingen van het ziekenhuis.

De schenking is gedaan in verband met het huwelijk van de dochter van dokter De Greve op 31 januari. Hierdoor is een lang gekoesterde wens van de familie De Greve in vervulling gegaan, zei de vrouwenarts bij de overhandiging van de toestellen. Dokter De Greve liet ook weten dat het een traditie is van de familie om bij elk huwelijk een donatie te doen aan een instelling. Deze traditie zal volgens hem voortgezet worden.

De Greve die al geruime tijd zijn krachten geeft aan het SZN, merkte op dat het ziekenhuis langzaam maar zeker naar de top stijgt. Hij verwees naar de moderne medische technieken die toegepast worden in het district Nickerie, die zeker beantwoorden aan Europese standaarden.

Kinderarts Nanja Braafheid zegt in een reactie bijzonder ingenomen te zijn met deze schenking, waarvoor nog een geschikte plaats moet worden gevonden, evenals voor de speelattributen, waaronder een glijbaan en een schommelset, die door de familie De Greve zijn geschonken. Ze ziet graag uitbreiding van de kinderafdeling met meer ruimte waardoor de kinderen aan hun trekken kunnen komen, want het spel is erg belangrijk voor het herstel van het zieke kind.

Voorzitter Dewanchand haalde aan dat het ziekenhuis heel veel ondersteuning geniet van de particuliere sector. Het ziekenhuis zal op korte termijn een volledige onderhoudsbeurt krijgen en ook dit zal gebeuren met medewerking van deze sector. Hij kondigde aan dat het SZN zich richt op uitbreiding zoals gesteld in het rapport Institutionele Versterking van het Streek Ziekenhuis Nickerie.

Ook het hoofd van de verpleging, zuster Yvonne Meyerhoven, is blij met deze schenking. Het is een wens van het verplegend personeel die in vervulling is gegaan, niet zozeer omdat het personeel maar de patiënten in de avonduren kunnen genieten van tv-beelden.

Bron:
,  24-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics