Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Internet bankieren nu ook in Suriname

Primeur voor Hakrinbank

door Henk Doest

PARAMARIBO — Rekeninghouders van de Hakrinbank kunnen vanaf vandaag via het Internet zaken doen met hun bank. Via het Internet kunnen zij de saldi op hun rekeningen opvragen en ook hun water-, licht en telefoonrekeningen betalen, terwijl bedrijven via het internet salarissen naar hun personeel kunnen overmaken.

In de eerste drie maanden na de introductie van het internet bankieren brengt de Hakrinbank geen kosten in rekening aan de gebruikers van de nieuwe faciliteit.

Om de nieuwe faciliteit te kunnen gebruiken moet de rekeninghouder de beschikking hebben over een computer met Internetaansluiting.

Mijlpaal

De Hakrinbank is de eerste bank in Suriname die internet bankieren in zijn dienstverleningspakket heeft opgenomen. Gisteren gaf de directie van de bank een persconferentie ter introductie van de nieuwe faciliteit. Jim Bousaid, algemeen directeur, noemde het Internet bankieren "revolutionair en een bijzondere mijlpaal" voor de bank.

Bousaid; "Het idee om met internet banking te starten is bijna twee jaar geleden geboren. Wij zagen een behoefte in de markt, die naar onze inschatting alleen maar zou toenemen. Momenteel zijn er ongeveer tienduizend lokale internet abonnee's en dit aantal zal verder stijgen, bovendien biedt het Internet steeds meer mogelijkheden voor financiële dienstverlening."

Veiligheid en privacy

De bank heeft maatregelen getroffen om te zorgen dat cliënten veilig kunnen bankieren via het internet en om hun privacy te beschermen.

Directielid Harold Liu Hung Chung: "Het internet is niet beveiligd en daarom hebben wij hele hoge eisen gesteld en enkele voorzieningen getroffen. Elke internet banking cliënt krijgt een persoonlijke toegangscode die bestaat uit een user-id en een password dat op elk gewenst moment gewijzigd kan en mag worden. "

Beveiligingstechnieken zorgen er verder voor dat alle gegevens tussen de computer van de gebruiker en de bank veilig zijn.

"De garantie voor veilig gebruik van de internet banking diensten wordt onderstreept door de certificering door een onafhankelijk internationaal certificeringsbureau uit de Verenigde Staten. Verder is er een anti-viruspakket om het netwerk te beschermen en wordt periodiek door een systems security bedrijf uit Engeland testen uitgevoerd.", verzekert Liu Hung Chung.

Marketing campagne

Om Internet bankieren bekendheid te geven, begint de Hakrinbank een grote marketing campagne. De campagne richt zich niet alleen op doelgroepen in Suriname, maar ook op de Surinamers in Nederland.

De bank zal presentaties voor bedrijven houden, er zijn brochures gemaakt en op de ‘Made in Suriname’ beurs die vandaag begint, heeft de bank ook een stand waarin voorlichting zal worden gegeven.

 

Bron:
,  28-04-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics