Nickerie, Tuesday 18 May 2004

PSV gooit roet in eten Atlantic

Robby Fraser, de belangrijkste man binnen PSV, probeert een verdediger van Atlantic te omspelen. Fraser scoorde het eerste doelpunt en legde de basis voor de winnende treffer van PSV.-.NIEUW NICKERIE — De Politie Sportvereniging (PSV) heeft in de finaleronde van de hoofdklassecompetitie van de Nickerie Voetbalbond (NVB) voor de grootste verrassing gezorgd door koploper Atlantic met 2-1 te verslaan. Atlantic had aan een gelijkspel voldoende om voor de tweede achtereenvolgende keer hoofdklasse kampioen van Nickerie te worden. Maar zover kwam het niet. Aan het begin leek het wel die kant op te gaan, vooral toen Atlantic een strafschop kreeg toegekend door arbiter Rafie Mohamed. Gerold Bramah maakte geen fout en schoot de 1-0 feilloos in.

Tijdens de rust zijn binnen PSV, die geen sterke indruk maakte in de eerste helft, betere afspraken gemaakt, wat al in de 46ste minuut resulteerde in de gelijkmaker. Een snelle aanval via de linkervleugel zag Robby Fraser, die een belangrijke rol vervulde, verdediger Stevan Kumbangsila omspelen, waarna hij keihard de 1-1 in het doel van Atlantic-doelman Sergio Tjin A Ton schoot. Hierna heeft Atlantic vele kansen onbenut gelaten. Vijf minuten voor het einde zag Atlantic voor nu zijn kampioenschap in rook opgaan toen de arbiter terecht en onverbiddelijk naar de witte stip wees, nadat Fraser ten val was gebracht door centrale verdediger Bramah van Atlantic. Anthony Benschop, die zich belaste met deze penalty, bezorgde PSV de overwinning.

PSV en Atlantic hebben nu elk twaalf punten, drie meer dan Zwaluw. Deze ploeg had maandagavond Zeedijk als tegenstander en zou bij een eventuele winst ook op twaalf punten komen. In dat geval zal er een driehoekstoernooi gespeeld worden om de titel. De kampioen en semi-kampioen zullen de NVB vertegenwoordigen in het inter-districtentoernooi van de Surinaamse Voetbalbond.

In de verliezerspoule van de hoofdklasse liep Pechaan met 9-1 over het al gedegradeerde Bangun Santoso. Rakesh Soekhan (viermaal), Monish Khedoe en Ricky Karmoedien (elk tweemaal) en Shainoer Nabi scoorden voor Pechaan. Soedjoet Dipoikromo redde de eer voor Bangun Santoso.