Nickerie, Tuesday 18 May 2004

Paradise eerste klasse voetbalkampioen Nickerie

dWT foto / Beta Debidien:De kampioensploeg van Paradise. Door het kampioenschap te behalen speelt Paradise volgend seizoen in de hoofdklasse.-.NIEUW-NICKERIE — Paradise is donderdagavond eersteklasse voetbalkampioen geworden van district Nickerie. De titel was binnen na de 4-1 overwinning op Paighaam. Door de winst eindigde Paradise met elf punten, slechts een punt meer dan Bintang Anjar, dat semi-kampioen werd. Beide clubs zullen volgend seizoen spelen in de hoofdklasse van de Nickerie Voetbalbond (NVB).

De laatste beschikbare plaats in de hoofdklasse gaat naar Sidoredjo (zeven punten) of Jai Kisan (vier), die vandaag tegen elkaar spelen. Sidoredjo heeft aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen, terwijl bij winst Jai Kisan ook op zeven punten komt en er dan een beslissingswedstrijd gespeeld zal moeten worden voor de derde plaats.

Paighaam heeft tegen Paradise tot de eerste helft tegenstand kunnen bieden, maar daarna werd het een complete Paradise-aangelenheid. Sergio Hiraman opende de score in de 22ste minuut, maar na vier minuten kon Hemant Jairam de stand op gelijke hoogte brengen, 1-1. Vroeg in de tweede helft verdubbelde een goed spelende Reduan Singoastro de stand (2-1), waarna aanvoerder Arti Mangoenkarijo in de 76ste minuut het derde doelpunt van Paradise op zijn naam liet noteren. De ingevallen Gilberto Atrisman gaf met zijn doelpunt meer zekerheid aan de overwinning van Paradise.

Van het bestuur van Paradise wordt vernomen dat de vereniging sedert haar oprichting in 1996 voor de eerste keer gepromoveerd is naar de hoofdklasse van de NVB. Het bestuur zal in de komende periode een gediplomeerde trainer aantrekken om de spelers, waarvan overgrote deel jeugdigen, te laten trainen om straks het maximale in de hoofdklasse te kunnen bereiken.

Degradatie

Prakash en Upkar, die uitkwamen in groep A van de verliezerspoule, zijn donderdag officieel gedegradeerd uit de hoofdklasse van de NVB en zullen komend seizoen spelen in de eersteklasse. In zijn laatste wedstrijd was DWS na een 5-0 ruststand met 6-2 te sterk voor Upkar. De doelpuntenmakers waren Mahinder Changoer en Amzad Mohamed Jussoef (elk tweemaal), Soeramin Pawiroredjo en Krishan Ramdien. De tegentreffers kwamen van Soenildath Hemai en Azis Bhoelan. Door deze overwinning is DWS met zes punten op de derde plaats geëindigd en zal er een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden tegen de nummer drie van groep B om behoud in de hoofdklasse. De verliezer van de extra wedstrijd degradeert naar de eersteklasse.

In groep B van de verliezerspoule hebben Santos en Southline hun hoofdklasseplaats behouden. De strijd om de derde plaats in deze groep gaat tussen Pechaan (vier punten) en SDO (drie punten). De verliezer degradeert uit de hoofdklasse en de winnaar zal een beslissingswedstrijd spelen tegen DWS.

Programma: vandaag: Jai Kisan - Sidoredjo (eersteklasse), Southline - Santos (hoofdklasse); morgen: Atlantic - Zwaluw (eerste wedstrijd driehoekstoernooi om hoofdklassekampioenschap).