Nickerie, woensdag 02 juni 2004

Vitesse voetbalkampioen Wageningen

WAGENINGEN — Vitesse is voor de tweede achtereenvolgende keer voetbalkampioen geworden van de Wageningen Sportbond (WSB). De vereniging, die nog twee wedstrijden te spelen heeft, is tot nu toe ongeslagen lijstaanvoerder met de volle winst (39 punten) uit dertien wedstrijden.

In het weekeinde behaalde de kampioen een nipte 1-0 overwinning op Flamingo, waarbij het gouden doelpunt in de vijftiende minuut werd gemaakt door Orfeo Milano. Voor Flamingo was deze wedstrijd zeer belangrijk, omdat bij winst het team alle kansen zou behouden op het semi-kampioenschap van de bond. Flamingo is door het verlies blijven steken op 27 punten en maakt met nog twee wedstrijden te spelen geen kans meer op de tweede plaats.

Arsenal, dat 34 punten heeft uit veertien wedstrijden, is niet meer in te halen en eindigt officieel op de tweede plaats. Arsenal won in het weekend met 3-1 van De Ster. Voor de winnaar scoorden Giovannie Sandvliet, Melvin Tolud en Reyon Daparoe. De eer van De Ster werd in de 85ste minuut gered door Ortwien Ost. Regie Edwards kreeg al in de eerste minuut de rode kaart voor het slaan van zijn tegenstander.

Overige uitslagen: Bintang Merah Veteranen - Guaranie 4-3. Goals: Roel Bakrie (driemaal) en Albert Admoredjo (Bintang Merah Veteranen), Govind Persaud (tweemaal) en Leandro Pinas (Guaranie); Tuna - Dynamo 2-1 (1-0). Goals: Lionel Emanuelson en Frans Vadano (Tuna), Ivan Somoredjo (Dynamo).

Programma: zaterdag: Guaranie - Dynamo, Tuna - De Ster; zondag: Flamingo - Bintang Merah Veteranen, Vitesse - Arsenal.