Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


"Vrouwen kunnen meer dan schoonmaken en koken"

Vrouwencomité BvL organiseert workshops in Nickerie

door Marianna Duff

PARAMARIBO — Het vrouwencomité van de Bond voor Leraren (BvL) houdt dit weekeinde een workshop in Nickerie. Dit district heeft door logistieke redenen nooit eerder deelgenomen aan workshops die de BvL organiseerde. Eerder is er een workshop Confidence Building in combinatie met een training Neurolinguïstisch Programmeren en Time Management gehouden.

De workshop staat wederom in het teken van het aanreiken van tools aan vrouwen. De bond hoopt de interesse te wekken voor het werk van de BvL. Het overgrote deel van het docentenkorps bestaat uit vrouwen. "Maar de hoge functies worden voornamelijk ingevuld door mannen", zegt voorzitster Lorain Vreden verontwaardigd. "Anno 2004 zouden vrouwen veel meer functies op hoog politiek niveau moeten bekleden. Als we nu starten met het versterken van vrouwen op functies bij bijvoorbeeld ministeries en De Nationaal Assemblee, dan kan de invulling van de arbeidsmarkt weer rechtgetrokken worden."

Volgens Vreden moet het afgelopen zijn met het wegdrukken van vrouwen in een bepaalde hoek. "Vrouwen kunnen meer dan schoonmaken en koken", aldus Vreden.

Het comité zal zich met name richten op het feit dat vrouwen ook op hoog niveau goed kunnen functioneren.

Vrijdag 16 mei en zaterdag 17 mei zal de Scholengemeenschap Nickerie in het teken staan van de volgende onderwerpen: Time Management, HIV/Aids, Affirmative Action en evaluatie. Door samen een doelstelling te concretiseren, zullen de vrouwelijke docenten leren om door middel van time management hun tijd beter in te delen. Zij zullen dan uiteindelijk meer tijd overhouden voor zichzelf en indirect voor de bond. Ook zullen zij geïnformeerd worden over de gevaren van HIV/Aids, zodat zij deze informatie kunnen doorgeven aan hun studenten. Bij Affirmative Action wordt de vrouwen geleerd hoe zij zich moeten gedragen binnen een hoge functie.

Uiteindelijk zal er in een eindevaluatie een gedegen plan opgezet worden om vrouwen in de toekomst aan te blijven moedigen.

 

Bron:
, 13-05-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics