Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


SZF wil een eigen apotheek opzetten in Nickerie

door Beta Debidien

Foto:dWT foto / Beta Debidien Onderschrift:Voorzitter van de CLO Regio-West, Kenneth Donk, stelde heel wat vragen voor zijn organisatie tijdens de voorlichtingsbijeenkomst van het Staatsziekenfonds in Nickerie.-.NIEUW NICKERIE — Het Staatsziekenfonds (SZF) wil in de komende periode ernaar streven om het tekort aan medicijnen in Nickerie op te lossen. Het fonds zal bekijken of het mogelijk is om een eigen apotheek op te zetten in het district, zodat het SZF er zeker van is dat het medicijntekort voor altijd opgelost wordt in Nickerie.

Dat zei waarnemend directeur van het SZF Harold Ramdhanie gisteren tijdens een voorlichtingsbijeenkomst van het SZF. Het fonds heeft de functionarissen van de afdeling personeelszaken van alle ministeries en de bij het SZF ingeschreven huisartsen alle informatie verschaft over het hoe en wat met betrekking tot de inschrijving van het SZF. Wie kan zich inschrijven, hoe schrijft men zich in en wat krijgt men terug wanneer men is ingeschreven bij het SZF, waren vragen die aan de orde kwamen.

Het SZF zette een speciaal persoon in om over de medicamentenvoorziening de nodige informatie te vestrekken aan de participanten. Ook de nieuwe Armulov-regeling, die het SZF in het jaar 2004 heeft ingevoerd voor de verzekerden, kwam aan de orde. De Armulov-regeling (Afbouwende Regeling Medische Uitzendingen Lokatie Opbouw Voorzieningen) houdt in dat elke ingezetene van Suriname na verkregen toestemming van de Geneeskundige Commissie voor behandeling kan worden gezonden naar Nederland of Curaçao. Een aanvraag hiertoe dient door de behandelend medisch specialist te worden ingediend bij de eerdergenoemde commissie.

De leiding van het SZF is van mening dat er een goed gesprek moet komen met de leiding van het Lachmipersad Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) om de vragen die gesteld zijn door de participanten tijdens de vragenronde over bijbetalen en medicamentenvoorziening te bespreken. Volgens Ramdhanie wil het SZF de service aan de verzekerden verbeteren. Daarom wil het SZF binnen dertig dagen een wachtdienstregeling voor de SZF-verzekerden in Nickerie doorvoeren. Dit is noodzakelijk, vindt de waarnemend directeur. Met de participanten is afgesproken dat de vragen die niet direct beantwoord zijn later door het SZF worden behandeld.

De bijdrage van de Centrale van Landsdienaren Organisaties Regio-West vindt Ramdhanie zeer belangrijk, omdat die organisatie aangegeven heeft bereid te zijn met het SZF om tafel te gaan zitten en te praten over het betalen van meer premie voor een ruimer pakket. Hierover zal het SZF binnenkort gesprekken voeren met het hoofdbestuur van de CLO in Paramaribo.

 

Bron:
, 13-05-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics