Nickerie, Tuesday 18 May 2004  


Nickerianen waarderen Back Lot filmfestival

door Carla Tuinfort

NIEUW NICKERIEHet filmfestival van de Back Lot op 14 en 15 mei in het Volkstheater in Nieuw Nickerie was goed bezocht. Districtssecretaris Carla Lie A Ling van Nickerie, vertelde desgevraagd aan de Ware Tijd dat het animo onder Nickerianen om de gepresenteerde films te bezoeken groot was.

Zij zelf is geweest naar de kinderfilm ‘Polleke’. Volgens Lie A Ling was men in Nickerie heel blij om ook deelgenoot te mogen zijn van een festival waarvoor zoveel reklame was gemaakt in Paramaribo. Ze noemde het festival van vijf films in twee dagen een belangrijk gebeuren. De Nickerianen hadden via de televisie met veel belangstelling de talkshows van het filmfestival in Paramaribo gevolgd. De filmkeuze vond de districtssecretaris ook geslaagd. Namens commissaris Hardeo Ramadhin waren een aantal medewerkers van het districtscommissariaat speciaal afgevaardigd om het filmfestival te bezoeken. Volgens Lie A Ling "om een zo groot mogelijke peiling van het Nickeriaanse publiek te kunnen maken". Het publiek kon zich identificeren met de gekozen films.

Ethel van Sichem van de Back Lot bevestigde gisteren desgevraagd tegenover de Ware Tijd dat haar organisatie niet ontevreden is met de belangstelling in Nickerie. Voor vijf films in twee dagen zijn er 325 kaartjes verkocht. ‘Madam Jeanette’ een Nederlands-Surinaamse productie verkocht de meeste kaartjes, namelijk 142. De film ‘Osama’ over het Taliban regime en de Pakistaanse film ‘Silent Waters’, waren goed voor een derde en tweede plaats. Ook de kinderfilm ‘Polleke’ was volgens de Back Lot medewerkster een succes bij de Nickerianen.

Carla Lie A Ling: "Ik zou zeggen, kon esi baka", refererend aan een andere bekende film handelend over Suriname en Nederland, maar bedoelend Nickerie te blijven betrekken bij belangrijke cultuurevenementen die in Paramaribo plaats vinden.

 

Bron:
, 18-05-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics