Nickerie, dinsdag 25 mei 2004

Zwaluw voetbalkampioen Nickerie

dWT foto / Beta Debidien:De spelers van Zwaluw, die in het stadion waren om de verrichtingen van PSV en Atlantic te volgen, trots met de kampioenstrofee.-.NIEUW NICKERIE — Zwaluw is zaterdag zonder te spelen hoofdklasse voetbalkampioen geworden van het district Nickerie. Het kampioenschap was binnen toen de Politie Sportvereniging (PSV) en verdedigend kampioen Atlantic, die beide ook kans maakten op het kampioenschap, 1-1 speelden.

In het driehoekstoernooi, dat noodzakelijk bleek nadat deze drie teams allen gelijk geëindigd waren na de algemene ronde, eindigden alle wedstrijden gelijk. Zwaluw werd echter kampioen, omdat hij vier goals scoorde. Het semi-kampioenschap ging naar PSV, die net als Atlantic drie keer doel troef. Echter besliste het lot dat PSV als tweede eindigde, terwijl de 2003 kampioen Atlantic genoegen moest nemen met de derde plaats.

PSV scoorde zaterdag al na tien minuten toen Robby Fraser, na vanuit de rechtervleugel aangespeeld te zijn, Atlantic-doelman Sergio Tjin A Ton verschalkte. Atlantic maakte kort voor rust gelijk, middels een kopstoot van Clint Ost. In de tweede helft heeft Atlantic alles eraan gedaan om tot scoren te komen, maar door gehaast spel bleef de winnende treffer uit.

Voor trainer Stenley Benschop van PSV is het een enerverende wedstrijd geworden. Hij gaf toe dat Atlantic de betere vereniging was in zowel de aanval als verdediging en ook een veel betere veldbezetting had. PSV speelde vanaf de zeventigste minuut met tien man, maar Atlantic heeft daarvan niet kunnen profiteren.

PSV zal samen met Zwaluw de Nickerie Voetbalbond (NVB) vertegenwoordigen in het inter-districtentoernooi van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Het is de eerste keer dat PSV aan dat toernooi zal meedoen. De politieploeg, die vorig jaar eersteklasse-kampioen van Nickerie werd en het al in zijn eerste hoofdklasse-jaar zo ver heeft geschopt, speelt dit weekend in het Jacques Eliazer-stadion te Groningen tegen Bintang Baroe, de kampioen van Saramacca. Kampioen Zwaluw speelt in Nickerie tegen semi-kampioen Arsenal van Wageningen.