Nickerie, woensdag 02 juni 2004  


Asfalteringsproject Nickerie op schema

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Het asfalteringsproject dat op maandag 2 februari van start is gegaan op de hoek van de Pisang Kapok en de Fredericieweg in het district Nickerie is op schema. De aannemer NV Baitalie heeft reeds ongeveer zes km weg geasfalteerd en de werkzaamheden zijn tot enkele tientallen meters voorbij het centrum van Paradise uitgevoerd.

Dit blijkt uit veldbezoek dat districtscommissaris (DC) Hardeo Ramadhin van Nickerie in het afgelopen weekend heeft gebracht aan de Oostelijke polders. De DC merkte daarbij op dat het asfalteringsproject wat stagnaties ondervindt door de aanhoudende regens, maar desondanks denkt de burgervader dat de aannemer de werkzaamheden binnen de gestelde termijn zal opleveren.

"Het is een wens van velen die in vervulling gaat. Een verharde weg maakt nu mogelijk dat bewoners van Paradise en omgeving zonder enig probleem het centrum van Nieuw Nickerie kunnen bereiken", is de reactie van buurtbewoner Ronald Gillaard. Jarenlang moest hij uiterst voorzichtig door de grote gaten over weg rijden om zijn werklokatie in het centrum van Paradise te bereiken. Het rijden door de zeer slechte polderwegen ging ook niet gemakkelijk, vertelde Gillaard, die een gepensioneerde politieman is. Gillaard denkt wel gretig gebruik te gaan maken van deze weg in zijn oude jaren.

Voor schoolonderwijzer Wagirin Madsaleh betekent de verharde weg een enorme vooruitgang voor hem en de gemeenschap van Paradise. Vooral de schoolgaande jeugd, die jarenlang door de modderwegen heeft geploeterd, zal zeker blij zijn als het project straks opgeleverd wordt. Deze schoolkinderen kwamen tijdens regentijd altijd met bevuilde schoenen en kleren naar school. Met de verharding van de zeer belangrijke verbindingsweg zal vervuiling van de kleren niet meer plaatsvinden, zegt de onderwijzer, maar hij heeft tegelijkertijd ook een beroep gedaan op alle autobestuurders om de weg niet als een racebaan te gebruiken. Er zijn een aantal andere zijwegen in dat gebied die ook van een asfaltlaag zullen worden voorzien. Na realisering van het totaalproject denkt Madsaleh dat de periode van slechte wegen voor de gemeenschap van Paradise en omgeving tot het verleden zal gaan behoren.

Hij denkt dat de verharde weg in de toekomst heel wat voordelen met zich mee zal brengen voor de bewoners. De landbouwers zullen hierdoor ook beter in staat zijn hun rijstvelden te bereiken.

Sectiehoofd Haricharan Chotoe van het Ministerie van Openbare Werken (OW) deelde desgevraagd mee dat binnen zijn ministerie er mogelijkheden bekeken worden om nog meer wegen te asfalteren in het district Nickerie. In dat kader vertoefde minister Dewanand Balesar van OW de afgelopen dagen in het district om met de aannemer te onderhandelen. De aannemer is daarbij gevraagd om de Balwantgierweg, de Van Idsingaweg mee te nemen in het asfalteringsproject dat nu uitgevoerd wordt in Nickerie en de oude sluis te Post Rotterdam te vervangen (langs de Nickerierivier op weg naar Zeedijk).

Foto burgervader Hardeo Ramadhin van Nickerie in gesprek met enkele buurtbewoners van Paradise. De Fredericieweg is tot het centrum van Paradise over een lengte van ongeveer zes km al geasfalteerd.

 

Bron:
,  01-06-2004

  terug naar het nieuwsoverzicht

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics