Nickerie, dinsdag 08 juni 2004  


Meryll Malone wederom Best Singing Student

door Stephanie Jacott

PARAMARIBO — Zaterdagavond vond in een zeer goed bezette Anthony Nest Indoor Stadion (NIS) de finale van het 28 ste Peace Forever Scholieren Songfestival plaats. De avond werd door de finalisten geopend met het volkslied. De jury en de background vocalisten waren dezelfde als van de voorronde. De muzikale begeleiding was ook nu weer in handen van Digital All Sound onder leiding van Lloyd Goedhart.

In het voorprogramma kon het publiek genieten van een voortreffelijk optreden van de groepen 409 en The Edge. Ook de dansgroep Turbo Squad was weer op zijn best en heeft het publiek op een sprankelende show onthaald. Als blijk voor waardering van het enthousiasme van het publiek wierpen de leden van de groep T-shirts in de zaal. Ook de Master of Ceremonies Henk van Vliet hield het publiek goed bezig tijdens de ‘lege momenten’ van de show.

Het publiek kon zich helemaal vinden in de uitslag van de jury. Op de eerste plaats eindigde wederom Meryll Malone van VOS Nickerie, op de tweede plaats eindigde Tekisha Abel van Mulo Kerklaan, nummer drie werd Guillermo Vaarnold van de Ritfeldschool beide uit Paramaribo, nummer vier was Farello Patterson van de Hubertus Waaldijkschool te Moengo.

Op de vijfde plaats eindigde Milaisa Breeveld eveneens van de Ritfeldschool.

Optreden Ap’tijd

Ook tijdens de finale was de muziekformatie Aptijt weer van de partij. Dit keer hebben ze een uitmuntende show weggeven. Het publiek was helemaal in de ban van het geweldig optreden van de zeer lenige danseressen die de groep ondersteunden. De dames hebben samen met de bekende Anwar een nieuwe dans gepresenteerd, die goed in de smaak viel. Mensen die deze nieuwe dans ook in praktijk willen brengen moeten er wel rekening mee houden dat daarvoor bijzonder veel lenigheid is vereist. Gezien de vorige ervaringen met de groep Aptijt moet wel worden gezegd dat ze zich nu van hun beste zijde hebben laten zien.

Meryll Malone geeft toe dat ze dit jaar heel hard heeft moeten oefenen omdat er veel en vooral sterke concurrentie was. Ze gaf toe dat ze het moeilijker heeft gehad maar ze is blij met het behaalde resultaat, ook al omdat de Nickerianen haar de opdracht hadden gegeven de trofeeën en de titel weer mee te nemen naar huis. Ze kunnen tevreden zijn want hun opdracht is uitgevoerd.

Malone is van plan een gospel CD uit te brengen om de Heer dank te zeggen voor haar talent. Ze gaf ook aan dat ze nog niet zeker weet of ze een van de Suripop 13 liedjes zal vertolken. Wel is ze benaderd maar ze wacht de beslissing van de mensen af.

De voorzitter van Peace Forever, Leendert Vianen, is tevreden over de show. Hij gaf aan content te zijn wanneer het publiek het ook is. Hij bracht dank uit aan alle schoolleiders die hem tijdens de voorbereiding van de show hun volle medewerking hebben verleend. Het is na jaren dat er een show is geweest op zo’n goed niveau.

Het is te hopen dat de organisatie in staat is dit niveau van het Peace Forever Scholieren Songfestival te handhaven.

 
Bron:
, 08-06-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics