Nickerie, zondag 04 juli 2004  


Openingstijden

Het heel jaar door  van 9:00 - 20:00 uur

Verder aanwezig:

  • Speeltuin
  • Restaurant

Adres:

Fredericiweg nr.126 te Waterloo

Toegang:

Volw.:SRD 2,-Kind.:SRD 1,-

Nickerie heeft nu een eigen dierentuin

Binnenkort wellicht ook olifanten en leeuwen in Nickerie

 

Wat als een hobby begon, is uiteindelijk uitgegroeid tot een 'collectie' inheemse dieren, die ook aan de rest van de Nickeriaanse gemeenschap niet kon worden onthouden. Afgelopen weekend heeft de heer Frans 'Badda' Fung Fen Chung in aanwezigheid van DC Hardeo Ramadhin  zijn collectie officieel toegankelijk gesteld voor het publiek. De dierentuin staat onder beheer van Stichting Dierentuin Nickerie.

 

Het was niet eenvoudig om alle papieren rond te krijgen om alles zover te krijgen. Doorzettingsvermogen heeft het uiteindelijk gewonnen van de bureaucratie. Toen het aantal dieren toenam, besloot 'Badda' samen met zijn zoon Derrick een attractiepark op te zetten aan de Fredericiweg, wat inmiddels is omgebouwd tot een dierentuin.

Inmiddels zijn er ook contacten gelegd met de ambassadeur van India en Afrikaanse vertegenwoordigers om ook olifanten en leeuwen aan deze dierentuin toe te voegen. Verder is ook contact gelegd met Dierentuin Blijdorp in Rotterdam voor samenwerking. Met Paramaribo Zoo wordt gepraat over het aantrekken van een Bengaalse tijger. Badda hoopt hiermee aan waardige bijdrage te leveren voor het bevorderen van het toerismeverkeer naar Nickerie toe.

Verder beschikt de dierentuin over een goede eetgelegenheid en voor de kinderen is er ook een aantrekkelijke speeltuin aangelegd.

 

De heer 'Bada' (midden) samen met DC Hardeo Ramadhin

 

Fotografie: Danny Jibodh - Team Nickerie.Net
19-06-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics