Nickerie, maandag 21 juni 2004  


Nickerie heeft sinds kort een eigen dierentuin

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Frans ‘Badda’ Fung Fen Chung, voorzitter van de Stichting Dierentuin Nickerie, heeft afgelopen vrijdag eindelijk een dierentuin geopend aan de Fredericiweg in het district. De officiële opening werd gedaan door districtscommissaris Hardeo Ramadhin. De dierentuin is geheel nieuw voor het district en moet ook dienen als een attractiepark voor de plaatselijke gemeenschap, zei Fung Fen Chung aan dWT.

In het begin liepen zaken heel stroef en waren de voorbereidingen zelf zwaar. De stichting heeft pas eind vorig jaar kunnen beschikken over een vergunning. Fung Fen Chung die zelf veel van dieren houdt, begon dieren te kweken op zijn achtererf. Naarmate er meer dieren bijkwamen besloot hij samen met zoon Derrick het project op te zetten. Heel teleurstellend vindt de voorzitter dat tegenwoordig alles lang op zich laat wachten in Nickerie. De bouwwerkzaamheden van de dierentuin zijn gestart in het jaar 2002 op een leeg perceel van de familie op plantage Waterloo. Het nieuwe project heeft de familie Fung Fen Chung bijkans 60.000 Amerikaanse dollars gekost. De stichting heeft momenteel zestien verschillende diersoorten in de dierentuin. Fung Fen Chung verwacht dat de exploitatiekosten betaald zullen worden uit kaartenverkoop en uit opbrengsten van het café dat opgezet is op de lokatie.

Volgens Fung Fen Chung heeft de stichting nu reeds plannen voor uitbreiding. Er zijn ook gesprekken gevoerd met de Indiase ambassade voor een olifant en met de Paramaribo Zoo over een Bengaalse tijger. Er zijn ook contacten gelegd met de Stichting Blijdorp in Nederland. Via contactpersonen in Afrika zal de mogelijkheid bekeken worden hoe de dierentuin in Nickerie te voorzien van een leeuw. De voorzitter van de stichting hoopt met deze attractiepark een positieve bijdrage te zullen leveren aan de toerismesector dat steeds groeiende is in Nickerie. Het zal ook als een goeie inkomstenbron gaan dienen voor het district. De dierentuin beschikt naast een goede eetgelegenheid ook over een speelruimte waar kinderen aan hun trekken kunnen komen.

<

Bron:
,21-06-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics