Nickerie, dinsdag 06 juli 2004  


OS Bacovendam valt in de prijzen

door Beta Debidien

Foto:Kinderen bezoeken samen met de oudere mensen de tentoonstelling die is georganiseerd door de OS Bacovendam. Op de tentoonstelling waren zelfgemaakte spullen van de schoolkinderen te bewonderen.-.NIEUW NICKERIE — De Openbare School (OS) Bacovendam is onlangs in de prijzen gevallen bij de scholencompetitie die gehouden is door de PAHO. In de categorie 2 eindigde de school op de derde plaats en kreeg als prijs mee een watercooler.

Directie en personeel van de school hebben deze dag niet voorbij laten gaan; ze organiseerden een feest met participatie van de kinderen met hun ouders. Op programma had de school een tentoonstelling van spullen die door de kinderen zelf zijn gemaakt, een snoeppauze en andere activiteiten. Voor schoolhoofd mevrouw Chatterpal was het een groot genoegen om mee te doen aan de competitie, met als motto ‘Een gezonde omgeving voor kinderen verbetert je school’. Het schoolhoofd zei zich ervan bewust te zijn dat haar school niet in de prijzen zou vallen, omdat de school pas gerenoveerd was, waardoor niet hoog gescoord zou kunnen worden. "Maar als je meedoet aan een wedstrijd wil je natuurlijk winnen", zei Chatterpal. Samen met de oudercommissie, het personeel en de leerlingen van de school heeft de groep kosten noch moeite bespaard om de omgeving te verbeteren om zodoende het doel te bereiken. De school heeft daarbij medewerking verkregen van Soebhas Jairam, hoofd van de Civiel-technische afdeling van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO), Mohamed Nanhaykhan, directeur van de strafinrichting Hazard, en van Marlon Menso, hoofd van de afdeling Technische Diensten van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling in Nickerie. Het eerstvolgend project dat het schoolhoofd gerealiseerd wil zien bij haar op school, is het betegelen van de toiletten. Door het organiseren van snoeppauzen en andere activiteiten zullen de middelen bij elkaar gebracht worden. "We moeten niet zitten en wachten op de overheid, maar we moeten de zaken zelf ter hand nemen om tot goeie resultaten te komen", vindt Chatterpal.

Menso sprak van een heuglijk feit dat een school in Nickerie in de prijzen is gevallen. De beoordeling heeft plaatsgevonden aan de hand van een dertigtal punten. Dat wil volgens hem zeggen dat er heel veel werk verzet moet worden om in aanmerking te komen voor een prijs. Menso had bewondering voor het team dat het werk heeft kunnen afmaken. Het onderhouden van de scholen is eigenlijk een taak van het ministerie, maar OS Bacovendam heeft bewezen zelf stappen te kunnen ondernemen in die richting. Menso riep de schoolleiding op om het onderhoud van de school goed ter hand te nemen, zodat bij een volgende competitie de school de top kan behalen.

 
Bron:
, 05-07-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics