Nickerie, maandag 12 juli 2004  


VHP bespreekt problemen in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE— Het hoofdbestuur van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) onder leiding van voorzitter Ramdien Sardjoe, heeft gisteren vergaderd met zijn achterban in het district Nickerie. De VHP vergaderde in de ochtenduren eerst met de goed opgekomen structuren en de achterban van de Oostelijke polders en daarna met die van de Westelijke polders. Er zijn heel wat zaken naar voren gebracht, die met het hoofdbestuur bespreekbaar moeten worden gemaakt. Op een concrete vraag antwoordde voorzitter Sardjoe dat het vraagstuk van de rijstsector voor wat betreft de afzet van rijst en rijstproducten en de prijsontwikkeling, nog steeds een groot probleem vormt voor de mensen van Nickerie.

dWT foto / Beta Debidien:Voorzitter Ram Sardjoe wordt verwelkomd door een lid van de VHP in het district Nickerie.-.Het hoofdbestuur van de VHP werd geconfronteerd met heel wat andere problemen, zoals werkgelegenheid en grondbrieven die nog steeds niet kunnen worden uitgereikt aan de belanghebbenden in het district. Er werd ook aandacht gevraagd voor de zeer slechte delen van de polderwegen.

Een ander groot probleem waarover het bestuur zich heeft gebogen is het stuk terrein aan de Soekramsinghstraat dat rechtens aan de VHP toebehoort. Het terrein wordt op dit moment door vijftien mensen bezet gehouden. Deze mensen zijn herhaaldelijk aangezegd het terrein te ontruimen, maar volgens de voorzitter schijnen ze niet van plan gehoor te geven aan de aanzeggingen die ook komen van de districtscommissaris en van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

Over de kwestie van de Stalweide zei de voorzitter dat de zaak op het punt is beland, dat het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen Imro Manglie heeft aangezegd het perceelland te ontruimen. . Het blijkt echter dat Manglie een rechtszaak tegen het ministerie van NH, casi quo de Staat aanhangig heeft gemaakt. De VHP kijkt uit naar het verloop van de rechtszaak.

Het bestuur heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt een oplossing te brengen in de affaire waarbij een vrouw tijdens een reguliere vergadering van de partij mishandeld werd. De zaak is helemaal afgehandeld en er zijn dienaangaande geen problemen meer binnen de VHP in Nickerie zei Sardjoe.

Ondanks de vele problemen waar het district mee te kampen heeft merkte Sardjoe op dat de VHP nog steeds een sterk blok vormt in Nickerie. Hij is bijzonder tevreden met het resultaat van het bezoek aan Nickerie. Met het hoofdbestuur waren ook enkele ministers meegereisd naar Nickerie.

 

<

Bron:
,12-07-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics