Nickerie, dinsdag 13 juli 2004  


Eerste steenlegging voor bouw nieuwe röntgenkamer

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — Directeur drs Ravin Changoer heeft gisteren middels het leggen van de eerste steen het officiële startsein gegeven voor de bouw van een geavanceerde röntgenafdeling voor het dr Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie. Dit project is voortgevloeid uit het Japans project ten behoeve moeder en kindzorg. Volgens de directeur zal in dat kader in de komende periode nog meer nieuwe apparatuur geplaatst worden in het ziekenhuis.

Foto.Directeur Ravin Changoer verricht samen met Sanchit, de hoofdverantwoordelijke van de röntgenafdeling de handeling ten aanzien van de eerstesteenlegging voor de bouw van een nieuwe röntgenkamer. De nieuwe röntgenafdeling zal ook beschikken over een eigen filmontwikkelingssysteem. Er zijn enkele projecten die momenteel uitgevoerd worden binnen het Streekziekenhuis Nickerie. Een van de projecten die goed op gang is gekomen is de institutionele versterking van het ziekenhuis. De directeur streeft ernaar om tegen eind van dit jaar het ziekenhuis volledig te equiperen."Met de aanwezigheid van het basisapparatuur zullen medische toestanden die vroeger langer dan normaal duurden, tot het verleden gaan behoren waardoor de efficiency naar de gemeenschap toe een wending zal krijgen", zei Changoer. Dit Japans project wordt begeleid en gecoördineerd door drs Harold Li Fo Sjoe die sedert enkele jaren zijn krachten geeft aan het SZN.

Vertegenwoordiger drs Nanja Braafheid die namens de medische staf kort het woord voerde zei dat dit slechts een deel van het project moeder en kindzorg is. Het is voor drs Braafheid belangrijk dat dit deel van het project gerealiseerd wordt, omdat nu veel meer specialisten werkzaam zijn in het ziekenhuis. Op regelmatige basis krijgt het ziekenhuis ook specialisten uit Nederland die heel geavanceerd onderzoekingen kunnen doen met de apparatuur die geplaatst zal worden op de afdeling. Met deze uitbreiding kan het SZN meer apparaten herbergen, waardoor het ziekenhuis in staat zal zijn een veel betere dienst te verlenen aan de zieke mens. Het ziekenhuis zal bovendien over een grotere capaciteit beschikken om meerdere onderzoekingen te kunnen verrichten.

Met de bouw is belast het aannemingsbedrijf Caconen NV. (Caribbean Consulting Engineers). De bouwwerkzaamheden zullen tegen de derde week van augustus opgeleverd worden. Tegen die tijd zal er een inspectieteam uit Japan aanwezig zijn in het SZN om de veiligheid aspecten van de lokatie waar te nemen.

 

 

Bron:
, 13-07-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics