Nickerie, woensdag 14 juli 2004  


Apollos Training Instituut reikt diploma’s uit

door Hugo den Boer

ALBINA — Het Apollos Training Instituut (ATI) heeft in mei en juni 26 diploma’s uitgereikt aan afgestudeerden die de basisopleiding van ATI hebben gevolgd in de districten Nickerie en Wanica.

Het ATI is een interkerkelijke Bijbelschool gericht op het vormen van kader voor de plaatselijke gemeenten. De naam van de opleiding wordt ontleend aan de persoon Apollos waarvan in de bijbel wordt gezegd dat het een man was ‘doorkneed in het Woord van God’. Het vakkenpakket van de opleiding bestaat uit Bijbelse en Heilsgeschiedenis, Geestelijk Leven, Geestelijk Leiderschap, Evangelisatie, Leer over de Gemeente en ‘Het leiden van Bijbelgespreksgroepen’.

Sinds 1994 begon deze training in Paramaribo. In 2002 werd in Nickerie een aanvang gemaakt met de lessen. De organisatie van de cursus werd mogelijk gemaakt met medewerking van de inspecteur van onderwijs, Chatterpal en de directeur van de Bueno Bibaz muloschool, Donk. Bij de uitreiking in Nickerie ontvingen de eerste tien cursisten hun diploma.

De uitreiking in Wanica vond 29 juni plaats in het gebouw van Eagle Wings Ministries aan de Indira Gandhiweg. Carl Breeveeld, directeur van het ATI, sprak daar de 16 geslaagden toe naar aanleiding van Mattheus 22:23-33. In dit Bijbelgedeelte gaat het om een gesprek tussen een groep geestelijke leiders en Jezus Christus. Bij hen ontbrak het geestelijk inzicht in bepaalde zaken. Vandaar de opmerking van Jezus:"Gij dwaalt, want gij kent de schriften niet noch de kracht Gods". De afgestudeerden werden gestimuleerd juist de schriften (de bijbel) te kennen en ook de kracht van God in hun leven te ervaren.

De voorzitter van het Stichtingsbestuur, Leo Schalkwijk, wees op de verantwoordelijkheid die geestelijke leiders hebben voor het land waarin zij wonen en werken. "Wij zijn geroepen om ontwikkelingen in ons land positief te beïnvloeden", stelde hij.

Het bijzondere van de ATI-opleiding is dat de studenten afkomstig zijn uit verschillende christelijke kerken. Zo behoorden de afgestudeerden tot de gemeenten Dian, God's Glory of Faith, en Stromen van Kracht.

Kenneth Kasanpawiro, voorganger van Eagle Wings Ministries, waar de meeste afgestudeerden toe behoren, deed een oproep aan het ATI om specifieke cursussen op Lelydorp te blijven aanbieden. De behoefte voor een cursus ‘Pastorale Counseling’ werd daarbij specifiek genoemd.

Het ATI is van plan in de toekomst specifieke cursussen aan te bieden. Dit zal volgens Breeveld echter plaatsvinden afhankelijk van de behoefte die er bestaat onder leidinggevenden en toekomstige gemeenteleiders.

 

Bron:
, 14-07-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics