Nickerie, vrijdag 16 juli 2004  


De nieuwste toeristische attractie: Wageningen Hosting Day

door Daniëlla Tauwnaar

PARAMARIBO — De Wageningse gemeenschap stopt vanaf het komende weekeinde haar krachten in de toerismesector. De Wageningen Hosting Day (WHD) wordt een plezierig alternatief op de minder bemoedigende rijstsector. De WHD, die iedere maand wordt gehouden, zal het karakter hebben van een marathon family day. Van vrijdag tot en met zondag zullen er aaneensluitend activiteiten zijn in het Pionierspark nabij de rivier. De bedoeling van de WHD is mensen op een positieve en prettige manier kennis te laten maken met Wageningen en zijn inwoners. Maar ook om Wageningers te helpen op een alternatieve manier geld te verdienen.

Het geheel wordt vrijdagmiddag om vijf uur geopend met een optreden van de inheemse groep Wamakwa. Het weekeinde zal ook door hen worden afgesloten. Dit, omdat Wageningen van oorsprong een inheems dorp is. Tussen deze twee optredens door staat een heleboel te gebeuren. Optredens van de muziekformaties Poeroe Feri uit Wageningen en ‘Guno en z’n Combo’ uit Paramaribo. De laatste band bestaat onder andere uit ex-Explotionleden. Verder een mini expo van Mantje Masé en dhr. Jahoo, sari shows, odo shows, een koto stripper, Boogie Woogie, gospel- en reggaemuziek, Me hindi art. Elke ochtend zal het ‘koffie en bik’ ontbijt worden voorgeschoteld en voor de fijnproevers gedurende het hele weekeinde de Surinaamse keuken, waarin een speciale ‘alesi-afdeling’ met verschillende rijstgerechten. SOC Wageningen zal zorgen voor sportentertainment met onder meer ochtend-aerobics en een knock-out van oude spelletjes, zoals djoel. De kleintjes kunnen zich vermaken met poppenkast en zwembadjes.

Implementatie opgedane kennis

Het initiatief voor de WHD ontstond nadat een vijftigtal Wageningers certificaten behaalden voor de cursussen Basis Toerisme en EHBO. De cursus Basis Toerisme werd verzorgd door Stichting Toerisme Suriname in samenwerking met de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) en de cursus EHBO kwam van het Surinaamse Rode Kruis. "We dachten iets te doen met de opgedane kennis. Maar we hebben in Wageningen geen river sides enzovoorts, dus kozen we voor een ‘familyday-keten’ in de het Pionierspark", legt Willy King, voorzitter van het Cultureel Centrum Wageningen (CCW), de gedachte uit. Het CCW ondersteunt en begeleidt de werkgroep CCW Toerisme, die speciaal voor de WHD werd opgericht. King: "Voor de eerste keer zullen de activiteiten echter niet worden gehouden in het Pionierspark, daar deze door wateroverlast drassig is geworden. Op voorstel van juffrouw King-Chrichlow worden de activiteiten ditmaal verplaatst naar het complex van de OS 2. We hopen met de eerste opbrengst een fundering te zetten om verder te gaan in het Pionierspark. Maar we laten daarnaast ook de mogelijkheid open voor sponsoring en een samenwerking met reisbureau’s die toeristen naar Wageningen willen brengen.".-.

Voor meer informatie (over logeergelegenheid): 0233045 / 0233483 / 0233402

Bron:
,16-07-2004

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics